Eurodiena.lt nuotr.
Eurovizija 2015 (atrankos)

Trečioje Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ laidoje skambės konkursinės dainos

Eurodiena.lt nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.

Sausio 6-osios vakarą LRT didžiojoje studijoje pirmą kartą skambėjo konkursinės 2015 metų Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankos dainos. Kaip visada, dalyvius vertino Lietuvos komisija. Šį kartą ją sudarė Ramūnas Zilnys, Sigutė Stonytė, Vytautas Lukočius ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Pirmasis į sceną lipo Vaidas Baumila. Jis pristatė dainą „I’m feeling love“ – greito tempo kantri stiliaus kūrinį, kuriame dominuoja gitaros skambesys. Jazzu linkėjo Vaidui būti išgirstam Europoje, tačiau abejojo šia daina.

Mia pristatė dainą „Say you love me“. Monotoniška baladė skambėjo gan nuobodžiai, nors Mia ją atliko neblogai. Ramūno Zilnio nuomone, ši daina yra stipresnė už pernai Mios siūlytą dainą „Let’s share that love tonight“.

Reda Striškaitė atliko kabareto stiliaus dainą vokišku pavadinimu „Es tut mir nicht leid“ . Komisija gyrė Redą, tačiau abejojo dainos sėkme konkurse.

DSC_0329 copy
Eurodiena.lt nuotr.

Ketvirtasis scenoje pasirodė Edgaras Lubys, kuris pristatė angliškąją savo dainos „Karnavalas baigės“ versiją, pavadinimu „Not perfect“. Ramūnas Zilnys pavadino dainą hitu, tačiau abejojo dėl sceninio sprendimo ir svarstė, ar dainai tinka angliškas tekstas.

Neringa Šiaudikytė sudainavo dainą „Skęstu“. Pasirodymas priminė pernai metų atranką, kai Mia dramatiškai atliko dainą „Take a look at me now“. Tai pastebėjo ir komisija, kurios nariai vėlgi abejojo dainos tinkamumu konkursui. „Jei tai būtų viena iš 26 dainų, greičiausiai jau po pirmos minutės eičiau pasidaryti sumuštinio“, – žodžių į vatą nevyniojo Ramūnas Zilnys.

Disko rutulių apsuptyje Liepa Mondeikaitė atliko dainą „Feel my love“. Ramūnas Zilnys ir Jazzu pastebėjo, kad daina gera, tačiau netinka Liepos balsui.

Pirmosios šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidos lyderis Tadas Juodsnukis dainavo „No more tears“. Sigutė Stonytė žavėjosi Tado balsu ir jame matė daug galimybių, taip pat siūlė nusirengti bereikalingą striukę. Ramūnas Zilnys žiūrėdamas į Tadą prisiminė Jeronimą Milių ir svarstė, kad daina yra kiek senamadiška ir netinka konkursui.

DSC_0770 copy
Eurodiena.lt nuotr.

Milita Daikerytė scenoje pasirodė su daina „Dangerous“. Ramūnas Zilnys teigė, kad Milita dar per jauna Eurovizijos scenai, o Sigutė Stonytė gyrė Militos balsą ir linkėjo ieškoti savęs.

Monikos Linkytės atlikta daina „The right way“ nesusilaukė daug pagyrų. Vytautas Lukočius pasigedo Monikos gyvumo ir tikrumo, o Jazzu siūlė atlikėjai būti savimi.

Grupė „Rollikai“ atliko savo stiliui būdingą kūrinį „Sound of colours“. Ramūnui Zilniui pasirodė, kad pritrūko repeticijų, bet pridūrė, jog vaikinai yra įdomūs ir su tinkama daina galėtų atstovauti Lietuvai.

Priešpaskutinis scenoje pasirodė Jurgis Brūzga, atlikęs dainą „Take my love“. Atrankos vedėjas Arūnas Valinskas pastebėjo, kad kūrinys ir atlikėjas labai tinka „Eurovizijai“. Sigutė Stonytė gyrė atlikėjo išskirtinį balsą, o Ramūnas Zilnys pasigedo įspūdžio, bet pabrėžė, kad jei šią dainą atliktų Conchita Wurst, galėtų antrą kartą iš eilės laimėti dainų konkursą.

Šįryt balsą praradusi Wilma La atliko dainą „Factory hearts“. Sigutė Stonytė gyrė atlikėjos dainavimą tokiomis sąlygomis. Ramūnas Zilnys gyrė atlikėjos drąsą, bet galimybes laimėti atranką vertino minimaliai.

Pasirodžius visiems dalyviams, komisija paskelbė savo balus:

10513400_984889534872098_839472900556970125_nDeja, bet nė vieno taško negavo Reda Striškaitė ir Wilma La. Sausio 17 dieną, susumavus Lietuvos komisijos, užsienio ekspertų ir žiūrovų balus, atranką paliks du dalyviai.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
to Vetra
to Vetra
prieš 9 metus

Komisija dainą ir atlikėją vertina atskirai, o ne kartu. O tas vienas balsas, kurį filmavimo metu Lietuvos komisija paskyrė Rolikams turėtų atitekti Redai Striškaitei arba Wilmai La. Tačiau Rolikų pasirodymas bus rodomas, kadangi žiūrovas turi išgirsti visas dainas, dalyvaujančias konkurse.

Vetra
Vetra
prieš 9 metus

Tai kaip dabar suprasti,kad komisija skiria balus iskritusiems??? Matosi,kad visas sis „spektaklis” buvo sugalvotas kitaip… Scenarijus nepasitvirtino ir patyre fiasko jau pirmose laidose.
Ir dar vienas klausimelis,kodel komisija vertina atlikeja ir daina kartu?