Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Eurovizija 2014 (renginys)

Galingu balsu areną drebino Makedonijos atstovė

Iš Kopenhagos praneša „Eurodienos“ reporterė Aušrinė Visockytė

Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.
Sander Hesterman (EBU) nuotr.

Kopengahos arenoje savo pirmąją repeticiją šiandien turėjo ir Tijana Dapčević iš Makedonijos. Antrojo pusfinalio metu, kuris bus rodomas kitą savaitę, ji atliks energingą dainą „To The Sky“.

Numeris pradedamas atlikėjai ramiai stovint scenos viduryje, tačiau po kelių akimirkų ji pradeda šokti – šokis tampa greitesnis, dainai pasiekus aukščiausią įtampos tašką, t. y. priedainį. Būtent priedainis dainai suteikia daugiausia energijos.

Scenoje be Tijanos dar yra vienas šokėjas, kuris viso pasirodymo metu energingai juda šalia atlikėjos. Atokiau – scenos pakraštyje – stovi trys pritariamieji vokalistai, tačiau kūrinio eigoje jie išeina į scenos priekį ir taip pat įsilieja į bendrą šokį.

Pradžioje dainos scena nutvieskiama balta spalva, kuri vėliau pasikeičia į tamsiai mėlyną – būtent pastaroji spalva vyrauja visos dainos metu. Ant scenos grindų pasirodymo metu keičiasi raštai, tačiau jie yra vienos spalvos – balti. Dainai pasiekus kulminacinius epizodus, aplinkui pasidaro šviesu nuo baltos šviesos prožektorių. Operatorių darbas atliekamas be didesnių priekaištų – ekrane, kaip ir būtinga greito tempo dainai, vaizdas keičiasi labai greitai.

Pirmosios repeticijos metu Tijana su vokalu dar nesusitvarko, tačiau yra laiko pataisyti šį pasirodymo elementą, kad jis netaptų kliūtimi patekti į kitą etapą. Be to, galima pastebėti, kad ir pritariančių vokalistų dainavimas nekelia susižavėjimo. Kita vertus, Makedonijos šansai prasibrauti tarp dešimties laimingųjų pusfinalininkų anaiptol nėra vertinami gerai, tad nežinia, ar vokaliniai nuklydimai (ar šio elemento patobulinimas) padarys labai didelę įtaką.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Airidas
Airidas
prieš 9 metus

Kas jos balsui??? Per video klipa ir Makedonijoje vykatancia atranka viskas gerai buvo, o cia…

Giedrius
Giedrius
prieš 9 metus

Nusimato praščiausias šių metų pasirodymas… ai nu neskaitant Gruzijos, kurie ne į tą konkursą pateko.

iks d
iks d
prieš 9 metus

galingu balsu drebino xddd nebejuokinkit jus zmoniu