Eurovizija 2014 (dalyviai)

„Eurovizijos 2014“ dalyvių pristatymas: Islandija

Šalis: Islandija;Islandija_veliava
Pasirodymo data: gegužės 6 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 05;
Atlikėjas: „Pollapönk“;
Daina: „No Prejudice“;
Dainos autoriai: Heidar Orn Kristjansson (m), Heidar Orn Kristjansson, Haraldur Freyr Gislason, John Grant (ž).

Apie atlikėją:islandija

  • Nacionalinės atrankos „Söngvakeppnin 2014“ metu (vasario mėn. buvo surengti du pusfinaliai ir finalas) paaiškėjo, kad į „Euroviziją“ Islandijos vėliavą veš grupė „Pollapönk“. Balsavimo teisę lygiomis dalimis turėjo komisija ir žiūrovai.
  • Pankroko muziką atliekančią grupę „Pollapönk“, susikūrusią 2006 m., sudaro 4 asmenys: Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur Freyr Gíslason, Guðni Finnsson ir Arnar Þór Gíslason.
  • 2011 m. Islandijos nacionalinis laikraštis „Frettabladid“ nominavo grupę „Fellowship“ apdovanojimams „kovos prieš masę“ kategorijoje už tai, kad jie groja tik gyvai. Tais pačiais metais „Pollapönk“ gavo Islandijos „Ibby“ apdovanojimą už indėlį į vaikų kultūrą.
  • Įdomus faktas tai, kad vienas iš pritariančiųjų grupės vokalistų Óttar Proppé yra Islandijos Parlamento narys.

Kiti faktai:

  • Islandijos šansai prasibrauti į „Eurovizijos“ finalą lažybų bendrovių vertinami labai prastai, tad grupei reikės labai pasistengti, kad sulaužytų išankstines prognozes.
  • Pirmą kartą Islandija „Eurovizijos“ scenoje pasirodė 1986 m. ir praleido tik 1998 ir 2002 m. konkursus. Geriausi rezultatai buvo pasiekti 1999 m. ir 2009 m., – pasiektos antros vietos. Labiausiai šaliai nepasisekė 1989 ir 2001 m. – Islandijos atstovai liko paskutiniai. Nuo pusfinalių įvedimo šalis į finalą nepateko trejus metus iš eilės – 2005–2007 m.
  • Daugiausia balų iki šiol Islandija skiria visoms Skandinavijos šalims, o šiame sąraše pirmauja Danijai. Daugiausia balų sulaukia iš Švedijos.

Kviečiame įvertinti Islandijos dainą:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus