Eurovizija 2014 (atrankos)

„VIG Roses“: kelias muzikos pasaulyje yra toks, koks ir turi būti

„VIG Roses“ asm. archyvo nuotrauka
„VIG Roses“ (asmeninio archyvo nuotr.)

Grupę „VIG Roses“ sudaro dvi merginos – Akvilė Matukaitė ir Giedrė Girnytė. Abi jos dainuoja nuo pat vaikystės, tad nenuostabu, kad meilė muzikai lėmė grupės atsiradimą. „VIG Roses“ jau ne pirmus metus dalyvauja „Eurovizijos“ atrankoje. Šiemet grupė turi kuo nustebinti: su vienu gitaristu jau dabar merginos darbuojasi prie nemažai elektrinės gitaros skambesio turėsiančios dainos.

Papasakokite, kaip kilo idėja įkurti grupę ir kiek metų jau gyvuoja „VIG Roses“?

Viskas susidėliojo palaipsniui. Viename suole sėdėjome nuo penktos klasės. Tuo metu muzikavome atskirai. Viena muzikos mokykloje mokėsi dainuoti ir groti fortepijonu, kita  ne vienerius metus lankė chorą. Kiek vėliau, pamėginusios dainuoti kartu, muzikiniame kelyje tapome neišskiriamu duetu. Jautėme, kad dviese puikiai derame ir galime nemažai nuveikti. Vokalo subtilybių pradėjome mokytis pas P. Meškėlą. Jau beveik dešimt metų visi draugaujame ir siekiame geriausių rezultatų. Vis dėlto niekada neatmetam ir solinės karjeros galimybių. Gyvenimas taip jau sudėliotas tam tikrais etapais.

Ar visada svajojote apie dainininkių karjerą?

Tikriausiai didžioji dalis jaunų mergaičių svajoja būti dainininkėmis, šokėjomis arba princesėmis. Juk jos atrodo tokios gražios, pasitempusios. Mes taip pat nebuvome išimtis, tik nuo vaikystės tikslingai ėjome tos svajonės link – mokėmės dainuoti, groti, šokti.

Kelias muzikos pasaulyje nėra toks lengvas…

Jis yra toks, koks ir turi būti. Viską darant teisingai, joks kelias nėra lengvas.

Ar kuri pasikeitėte, kai tapote žinomomis?

Vargu, ar tapusi žinoma kuri iš mūsų galėtų pasikeisti  juk esame nebe paauglės. Puikiai suprantame, kad viskas gali būti labai laikina, jeigu neįdėsi pakankamai darbo ir pastangų. Matyt, teisingai buvome išauklėtos – stengtis ir daug dirbti visuomet buvo mūsų prioritetas. O jeigu tavo darbas ir pastangos būna pastebėtos kitų – tai geriausias įvertinimas.

Jau ne pirmus metus dalyvaujate „Eurovizijos“ atrankoje. Su kokia daina šiemet bandysite pavergti klausytojų širdis?

Vis tik užaugome roko muzikos aplinkoje, kuriai ir esame neabejingos. Būtent tokiai muzikai, kuri viduje gali sukelti lengvą uraganą, teikiame pirmenybę. Su vienu šauniu gitaristu jau dabar darbuojamės prie nemažai elektrinės gitaros skambesio turėsiančios dainos.

Kaip manote, kokia turi būti daina nugalėtoja?

Pažvelgę atgal į „Eurovizijos“ istoriją, galime pastebėti, kad visos dainos nugalėtojos buvo skirtingos. Negali žinoti, kas klausytojus sužavės būtent tais metais. Nors tikriausiai svarbiausia – ryšys tarp atlikėjo ir dainos. Jeigu viskas tarpusavyje dera – daina gali būti laimėtoja.

Ką patartumėte merginoms, norinčioms siekti dainininkių karjeros?

Mokytis ir labai daug dirbti su savim. Kad ir kaip gražiai viskas gali atrodyti stebint per TV ekranus, vis dėlto muzikos pasaulyje reikia stiprių asmenybių, pasiryžusių paaukoti daug laiko, kantrybės ir energijos.

Kaip suprantate grožio sąvoką?

Labai jau reliatyvi ši sąvoka. Daug ką sakančios akys ir nuoširdi šypsena – tai pagrindiniai ir svarbiausi gražaus žmogaus bruožai.

Kaip prižiūrite save, ar laikotės dietų?

Vien dėl geros savijautos stengiamės tinkamai maitintis ir sportuoti. Žinoma, su mūsų gyvenimo būdu tai sudėtinga, tačiau radusios laiko stengiamės jį skirti poilsiui – miegas ir daug šiltos arbatos yra didžiausias gėris žiemos laikotarpiu.

Keletas patarimų iš Giedrės ir Akvilės grožio skrynelės:

Išmokime mylėti save ir nesivaikyti standartų. Kiekvienas žmogus yra gražus ir kažkuo išskirtinis. Kai tai suprantame ir pradedame spinduliuoti pasitikėjimą, tampame pastebimai gražesni ir visiems aplinkui. Taip pat labai svarbu skirti laiko poilsiui ir niekada nepamiršti geros nuotaikos.

„VIG Roses“ naujausias pasirodymas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus