Eurovizija 2013 (dalyviai)

Latvijos vėliavą į Malmę veš duetas „PeR“

Šeštadienio vakaras pagaliau atskleidė „Eurovizijos“ intrigą ir kaimyninėje Latvijoje. Į kovą dėl bilieto į tarptautinį dainų konkursą „Eirodziesma“ finale stojo 11 atlikėjų, įveikusių anksčiau vykusių pusfinalių barjerą. Sėkmė lemiamą akimirką labiausiai šypsojosi trijulei „PeR“ — vieninteliams dalyviams, laidos metu pateikusiems du konkursinius kūrinius. Nors vaikinų daina „Sad Trumpet“ pirmajame etape užėmė paskutinę vietą, kūrinys „Here We Go“ pateko į superfinalą ir ten užsitikrino daugiausiai balsų.

Superfinale kartu su „PeR“ dėl teisės atstovauti Latvijai varžėsi Marta Ritova bei prieš kelis mėnesius Lietuvos atrankoje taip pat pasirodžiusi Samanta Tina.

Duetą „PeR“ (Please Explain the Rhytm) 2007 metais įkūrė du atlikėjai ir beatbox’eriai Edmunds ir Ralph. Vaikinai nuo to laiko dalyvauja įvairiuose pop muzikos bei beatbox konkursuose, tarp kurių — „Naujoji banga 2010“, taip pat 2009, 2010 bei 2012 metų Latvijos nacionalinė atranka į „Euroviziją“. 2011 metais „PeR“ sulaukė žiniasklaidos dėmesio ir Lietuvoje, apšildydami Australų atlikėjo „Dub FX“ pasirodymą.

Latvijos atstovai pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 16 dieną.

„PeR“ — „Here We Go“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
fun fun fun
fun fun fun
prieš 11 metus

90’s are back! 😀

v,n.,bfmvd
v,n.,bfmvd
prieš 11 metus

Jiem sakes.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.