Eurovizija 2012 (dalyviai)

Portugalija į Baku siunčia Filipą Sousą

Paskutinė šį vakarą paaiškėjo Portugalijos atstovė „Eurovizijos“ dainų konkurse. Nacionalinės atrankos „Festival da Canção“ metu vienuolika konkurentų nugalėjo ir bilietą į Baku gavo Filipa Sousa. 27-erių metų mergina Europą bandys sužavėti su kūriniu „Vida minha“ (Mano gyvenimas).

Muzika — Filipos aistra nuo mažų dienų. Gilintis į dainavimo ypatumus mergina pradėjo būdama 6-erių, o sulaukusi 12 metų jau dalyvavo įvairiuose muzikiniuose konkursuose bei festivaliuose. Patirtis šį vakarą dainininkei tik padėjo — ją puikiai įvertino tiek komisija, tiek televizijos žiūrovai.

Portugaliją galima įvardinti kaip labai permainingą ir nenuspėjamą valstybę. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo į finalą jai pavyko prasibrauti tik 2008 metais. Trejus metus iš eilės buvo gan sėkmingas laikotarpis (finale Portugalijos atstovai užimdavo vietas antrajame dešimtuke), kurį prieš metus nutraukė grupė „Homens de luta“. Nors „Eurovizijoje“ Portugalija debiutavo 1964 metais, iki šiol savo sąskaitoje neturi nė vienos pergalės, o aukščiausia užimta pozicija — 6 vieta 1996 metais. Įdomus faktas tas, kad nė vienas šios šalies atstovas tarptautiniame dainų konkurse nėra dainavęs jokia kita kalba, išskyrus gimtąja. Ar pavyks Filipai Sousai, kuri pasirodys antrojo pusfinalio metu, gegužės 24 dieną, sužavėti komisiją ir televizijos žiūrovus bei pagerinti šalies rezultatus konkurse, galima tik spėlioti, bet jaunosios atlikėjos dainą įvertinti galite jau dabar:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
uhu :D
uhu :D
prieš 12 metus

prasta daina 🙂 nepalyginsi su praetais portugalu atstovais

weu weu
weu weu
prieš 12 metus

Nezinau, man tai jaun oretusi ko nors idomesnio is portugalu.

Lakkys
Lakkys
prieš 12 metus

Labai portugališka daina bei nepriekaištingas vokalas. Tačiau Lietuvos šansai traukiasi…

Justas
Justas
prieš 12 metus

Primena 2008, nes fado stilius, o 2008 buvo gerai.. labai gerai!!! Puiki daina !