Eurovizija 2025

Pirmasis Bazelio „Eurovizijos“ atlikėjas – Theo Evan iš Kipro

Praėjusią savaitę paskelbus, kad 2025 m. „Eurovizija“ vyks Bazelyje, o rugsėjo 1 d. oficialiai prasidėjus dainų konkurso sezonui, paaiškėjo ir pirmasis atlikėjas, dalyvausiantis „Eurovizijoje“. Kipro transliuotojas pranešė, kad šalies vėliavą į Šveicariją veš Theo Evan.

Theo šoka ir dainuoja nuo septynerių, o išsvajota kelionė į didįjį „Eurovizijos“ dainų konkursą bus naujausias skyrelis atlikėjo, kuris visada turėjo aistrą kurti bei muzikuoti, gyvenime.

Atlikėjas gimė salos sostinėje Nikosijoje, kur savo vaikystę leido šokių pamokose, dainuodamas mokyklos chore ir vaidindamas įvairiuose teatro spektakliuose bei talentų šou visame Kipre. Dažnai už savo pastangas jis pelnydavo įvairių apdovanojimų.

YouTube player

Po angliškos mokyklos baigimo Nikosijoje, Theo persikraustė į Jungtines Amerikos Valstijas studijuoti muzikos ir atlikimo prestižiniame Berklio muzikos koledže Bostone. Puikiai pabaigęs studijas jis buvo tris kartus pakviestas kaip garbės svečias universiteto baigimo ceremonijoje, šalia tokių įžymybių kaip Missy Elliot, Pharrell Williams, John Legend ir 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse įspūdingą pasirodymą surengusiu Justin‘u Timberlake‘u.

Jo pirmoji daina „The wall“ (liet. „Siena“) pasirodė 2021-aisiais ir nuo tada jis padarė ryškią pažangą savo muzikinėje karjeroje. Labiausiai jį įkvepia Belgijos atlikėjo Stromae ir Michael‘o Jackson‘o darbai bei regetono stiliaus muzika.

YouTube player

Akyliausi žiūrovai galėjo pastebėti Theo populiariame HBO televizijos seriale „Euphoria“, kur jis pasirodė kaip antro plano aktorius.

Theo daina, kuri bus oficialiai išleista šiek tiek vėliau, bus keturiasdešimt pirmoji Kipro daina „Eurovizijoje“. Iki šiol geriausias šalies rezultatas buvo antroji vieta 2018 metais Lisabonoje, Portugalijoje, kuomet Eleni Foureira sužibėjo su hitu „Fuego“.

Nuo tada į finalą pateko dar keturi dalyviai, paskutinį kartą tai pavyko padaryti 2024 metų atstovei Silia Kapsis, kuri atstovavo šaliai su daina „Liar“. Atlikėja su energinga daina surinko 78 taškus bei pasiekė Kiprui penkioliktąją vietą finale.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus