Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Rumunija

Šalis: Rumunija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 2;
Atlikėjai: „The Humans“;
Daina: „Goodbye“;
Kūrinio autoriai: Alexandru Matei (m / ž), Alin Neagoe (m / ž), Cristina Caramarcu (ž).


„The Humans“:

Šešias savaitės trukusioje Rumunijos nacionalinėje atrankoje pergalę iškovojo grupė „The Humans“. Vos pernai susikūrusį kolektyvą sudaro šeši nariai – vokalistė Cristina Caramarcu, gitaristas Alexandru Cismaru, klavišiniais instrumentais grojantis Alexandru Matei, taip pat bosistas Alin Neagoe, būgnininkas Adi Tetrade ir violončelininkė Corina Matei. Anksčiau Alin, Alexandru Matei, Adi bei Cristina net dešimt metų buvo susibūrę į grupę „Jukebox“, tačiau prisijungus Alexandru Cismaru ir Adi, gimė grupė „The Humans“.

Pagrindinė vokalistė Cristina savo gyvenimą leidžia tarp Bukarešto ir Romos. Daug žadančią karjerą telekomunikacijos srityje palikusi moteris ėmė mokytis vokalo subtilybių ir jau greitai tapo grupės „Jukebox“ nare. Pianistas Alex Matei groti instrumentu mokėsi pas garsų džiazo pianistą Marius Popp. Grupės būgnininkas Adi lazdeles į rankas paėmė būdamas vos trejų metų.

Kūrinį „Goodbye“, kuris nuskambės antrajame konkurso pusfinalyje, parašė patys grupės nariai. Muziką dainai sukūrė Alexandru Matei ir Alin Neagoe, o žodžius parašė Cristina Caramarcu. Kolektyvo nariai kūrinį įvardija kaip manifestą ir raginimą nepasiduoti savo svajonėms. Dainoje taip pat aptariama savižudybės planavimo tema.

Rumunija „Eurovizijoje“:

Pirmą kartą Rumunija konkurse pasirodyti siekė dar 1993 metais, tačiau neįveikė prieš konkursą naujoms šalims surengto kvalifikacinio etapo, tad debiutą teko nukelti. 1994 metais Airijoje šalis debiutavo „Eurovizijoje“, tačiau rezultatas rumunų nenudžiugino – užimta 21 vieta. Pirmą kartą tarp geriausiųjų šalis atsidūrė 2005 metais, kuomet jubiliejinėje „Eurovizijoje“ Kijeve Luminița Anghel iškovojo trečią vietą. Tokį pat rezultatą pakartoti Rumunijai pavyko 2010 metais – Osle puikiai pasirodė Paula Seling & Ovi.

Įdomu tai, jog Rumunija, kaip ir Rusija, Ukraina ir Azerbaidžanas, yra šalys, dar nė karto nesuklupusios pusfinalyje ir visi šių šalių atstovai nuo 2004 metų pasirodė finale. Tiesa, 2016 metais „Euroviziją“ Rumunijai teko praleisti – dėl finansinių skolų renginio organizatoriai diskvalifikavo tuomet kelionei į Stokholmą besiruošusį Ovidiu Anton.

“The Humans“ socialiniuose tinkluose:

Tautvydas: Manau, jog šis kūrinys turėjo potencialo, kuris buvo neišnaudotas. Beveik pusę kūrinio iš esmės niekas nevyksta ir to užteks, kad daugybė žiūrovų prarastų susidomėjimą. Visgi daug ritmingesnė antroji dainos dalis asmeniškai pasirodė nebloga, tačiau jos neužtenka sudaryti bendro gero įspūdžio. Neatmetu, jog Rumunijai gali tekti pirmą kartą jau po pusfinalio tarti „Goodbye“. 5/10

Justas: Nei gera, nei bloga daina. Tokia daina, kuri gali būti, bet jei jos nėra – niekam jos ir netrūks. Deja, tokios dainos „Eurovizijoje“ yra pasmerktos. Vienintelė priežastis, kodėl Rumunija gali patekti į finalą – labai silpnas antrasis pusfinalis. 4/10

Andžej: Širdį iki šiol skauda, nes visas šešias savaites stebėjau (atkentėjau) rumunų atranką ir drįstu teigti, kad ši šalis tikrai turėjo žymiai geresnių dainų. „Goodbye“ visiškai neužkabino, tai tiesiog neįdomi pilka paraiška, kurią po „Eurovizijos“ daugelis pamirš. Netikėtai praslysti į finalą padėtų nebent tai, jog antras pusfinalis yra žymiai silpnesnis už pirmąjį. 3/10

Bendras įvertinimas: 5.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus