Eurovizija 2016 (atrankos)

Trečioje Lietuvos nacionalinės atrankos laidoje pasirodys net 12 atlikėjų

Laidos vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas
Atrankos vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas

Šio antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje vyko nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos trečiosios laidos filmavimas. Šįkart scenoje pasirodė net 12 atlikėjų, kurie atrankoje dalyvauja ne su savo, o užsienio ir Lietuvos autorių pasiūlytomis dainomis. Dalyvius šį vakarą vertinusią komisiją sudarė Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus ir Laima Lapkauskaitė. Kaip ir ankstesnėse laidose, dalyvius vertins ir užsienio komisija: Vanessa Lancaster, Dave’as Holmsas, Dennis Inglesby ir Peteris Froidentaleris. Laidą pamatyti galėsite jau šį šeštadienį 21 val. per LRT.

Ieva Zasimauskaitė
Ieva Zasimauskaitė

Pirmoji į atrankos sceną žengė Ieva Zasimauskaitė su kūriniu „Life (not that beautiful)“. Lyrišką baladę atlikusi dainininkė žiūrovus ir komisiją bandė pakerėti paprastumu, nuoširdumu ir užburiančiu balsu. Ramūnas Zilnys sveikino atlikėją sugrįžus į „Eurovizijos“ atranką ir teigė, jog ji – rimta konkurentė konkurse taip pat dalyvaujančiai Ericai Jennings, tačiau Nomedai Kazlaus pasirodė, kad atlikėjai koją pakišo jaudulys.

Į atranką taip pat grįžo „Muzikos akademijoje“ išgarsėjusi dainininkė iš Latvijos Baiba. Blizgučių ir spalvų kupinas pasirodymas ir daina „Mayday“ komisijos nesužavėjo. Laima Lapkauskaitė atlikėjai linkėjo sėkmės, netgi prisipažino meilėje, tačiau teigė, kad pasigedo įdomumo. Darius Užkuraitis gyrė profesionaliai pasirodžiusią Baibą, bet pastebėjo, kad ji, matyt, taupė savo balsą, todėl palinkėjo rodyti viską, ką moka.

Evelina Jocytė į atranką atvyko iš Italijos ir scenoje atliko dainą „When it sings“. Ramūnas Zilnys dainą lygino su 2011 metais Diuseldorfe pasirodžiusios Evelinos Sašenko daina „C’est ma vie“, o Nomeda Kazlaus pasigedo organikos. Atlikėja teisinosi, kad jai trūko laiko.

Ketvirtuoju numeriu pasirodė kauniečių grupė „E.G.O“. Energinga daina „Long way from home“ komisijos vėlgi nesužavėjo. Nomeda Kazlaus pasigedo individualumo, bet kartu su Laima Lapkauskaite džiaugėsi grupės drąsa dalyvauti šioje atrankoje.

Dar viena į atranką sugrįžusi dainininkė Berta Timinskaitė scenoje atliko dainą „Stars in a rainbow“. Laidos vedėjas Andrius Rožickas džiaugėsi pasirodymu, kuris privertė pasijusti tarsi diskotekoje. Darius Užkuraitis dainą pavadino „netragiška“, tačiau sukritikavo pasirodymo įvaizdį, esą jis visai nederėjo su dainos stiliumi. Laimai Lapkauskaitei pasirodymas pasirodė nuobodus, o Ramūnas Zilnys dainoje matė didelį potencialą ir pasiūlė į sceną atsivesti transvestitą.

Deividas Žygas
Deividas Žygas

Septintasis scenoje – Deividas Žygas. Scenoje, kaip ir dauguma dalyvių, jis buvo vienas ir atliko dainą „Survivors“. „Gerai, kad dalyvaujate, bet buvo labai daug vokalo problemų. Ėjo ir praėjo“, – teigė Nomeda Kazlaus. Ramūnas Zilnys tikino, kad į „Euroviziją“ Deividui dar per anksti ir linkėjo sugrįžti kitais metais.

Atrankoje šiemet vėl išvysime Neringą Šiaudikytę, kuriai LRT pasiūlė dainą „Never knew love“. Baladę atlikusi Neringa komisiją sužavėjo. Darius Užkuraitis džiaugėsi sparčiu Neringos tobulėjimu, gražia daina bei puikiu pasirodymu. Ramūnas Zilnys teigė, kad iš visų šių metų atrankoje esančių galingų baladžių daina „Never knew love“ yra stipriausia ir mano, kad Neringa yra rimta pretendentė laimėti atranką.

4 Roses
4 Roses

4 Roses“ pasirodė septintuoju numeriu ir atliko dar vieną švedų autorių dainą „Butterfly“. Merginų grupė patraukė Dariaus Užkuraičio dėmesį – trise pasirodžiusioms merginoms jis siūlė pasikeisti grupės pavadinimą, o kalbėdamas apie dainą žurnalistas akcentavo tai, kad dainai netinka toks pavadinimas. Jis sukuria lengvumo įspūdį, o pati daina pasirodė sunkoka ir nelabai tinkama „Eurovizijai“.

Pirmą kartą į nacionalinės atrankos sceną lipo Saulenė Chelivickaitė su daina „Strong“. „Nežinau, ar pati daina yra pakankamai gera, kad galėtų atstovauti Lietuvai, bet skambėti Lietuvoje gali puikiausiai“, – po pasirodymo teigė Nomeda Kazlaus. Darius Užkuraitis jau ne pirmą kartą šio vakaro metu pastebėjo, kad tarp dainininkės ir dainos trūksta susigyvenimo.

Devintoji pasirodė dar viena „Eurovizijos“ debiutantė – Milda Martinkėnaitė. Greito tempo kantri stiliaus daina If tomorrow never comes“ komisijai patiko. Dariui Užkuraičiui patiko atlikėjos spinduliuojamas optimizmas, bet Laimai Lapkauskaitei užkliuvo tai, kad atlikėjos susikaustymas trukdė klausytis dainos.

2010 metais atrankos finale jau dalyvavęs Ruslanas Kirilkinas atliko dainą „In my world“. Ramūnui Zilniui daina patiko, tačiau jis ne visai suprato pasirodymo esmę, o Nomedai Kazlaus patiko mažas spektaklis bei puikus Ruslano balsas. Abu komisijos nariai net neabejojo, kad Ruslaną išvysime ir kituose etapuose.

Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė

Paskutinioji scenoje – vėl į atranką sugrįžusi Aistė Pilvelytė, kuri atliko Raffaelio Artesero kurtą dainą „You bet“. „Eurovizijos“ veteranė į sceną žengė sirgdama, tačiau liga atlikėjai nesutrukdė pademonstruoti įspūdingo balso. Ramūnas Zilnys sveikino Aistę sugrįžus į atranką ir teigė, kad ši daina nebuvo prastesnė už „Melancholia“, su kuria atlikėja vos per plauką nelaimėjo atrankos 2010 metais. Laima Lapkauskaitė Aistę vadino vakaro favorite ir linkėjo, kad jos svajonė užlipti į didžiąją „Eurovizijos“ sceną išsipildytų.

 

Lietuvos komisijos įvertinimai:

trecialaida2

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus