EBU nuotr.
DalyviaiEurodiena.lt

Eurodienos verdiktas 2023: prasčiausią dešimtmetį konkurso istorijoje išgyvenanti Airija

Šalis: Airija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 6;
Atlikėjai: „Wild Youth“;
Daina: „We Are One“;
Kūrinio autoriai: Conor O’Donohoe / Edward Porter / Jörgen Elofsson.


Apie grupę:

Airijai Liverpulyje atstovaus grupė „Wild Youth“ su daina „We Are One“

YouTube player

Justas:

Kaip didelis „Coldplay“ gerbėjas mėgavausi šios dainos studijine versija. Ji pakili, himniška, klausantis kyla tikrai geros emocijos.

Tačiau skirtingai nei „Coldplay“ pasirodymai, pakeliantys dainas į kitą lygį, visi iki šiol matyti „Wild Youth“ pasirodymai atrodė kaip didelis nesusipratimas. Prastas vokalas, jokios energijos ir charizmos, laikas žiūrint pasirodymą prailgsta. Pažiūrėkite, su kokiu draivu panašaus tempo ir trankumo dainą atlieka slovėnų grupė.

Visa ši situaciją man šiek tiek primena 2021 m. Čekija, kuri irgi turėjo neypatingą, bet smagią dainą, iš atlikėjo laukėme stogą nuraunančio pasirodymo. Visgi taip ir nesulaukėme. Priminsiu, kad tada Benny Cristo iš žiūrovų negavo nė taško. Tik nuo pačios grupės priklauso, ar jų neištiks toks pat likimas. 5/10

Austėja:

Nors dainą stengiausi prisijaukinti ir tam tikru metu ji man visai susiklausė, tas trumpas įspūdis ir vėl blėsta.

Pakalbėkime apie gyvą pasirodymą. Taip, esu šalininkė tos nuomonės, kad reikia jiems uždrausti atranką daryti studijoje su tokia tragiška garso kokybe, kurioje ir geriausi pasaulio vokalistai turbūt neskambėtų idealiai.

Tačiau šioje studijoje jauna, patirties neturinti atlikėja Connolly skambėjo žymiai geriau. Taip pat ir jos daina „Midnight Summer Night“ buvo visiškas šedevras, turintis nemažai potencialo. Pykstu ant Airijos, kad vietoj žymiai geresnės, labiau išsiskiriančios dainos su daug geresniu atlikimu išsiuntė tai, kas girdėta daugybę kartų ir dar prastai atlikta.

Manau, kad „Wild Youth“ atranką laimėjo iš esmės tik dėl savo didesnio žinomumo. Visgi kalbant apie pačią dainą, ji turi „himnišką“ priedainį bei kiek nuvalkiotą, bet vis tiek gana svarbią žinutę, tad už tai balą šiek tiek pakeliu, bet kuo toliau, tuo labiau man ši paraiška tiesiog nerūpi, o pasirodymą žiūrėti yra mažų mažiausiai neįdomu. 3.5/10

  Kristina:

Airijos dainą prisijaukinau lėtai, bet iš mano topo dugno ji pakilo iki viduriuko. Daina man sukelia nostalgiją – panašaus stiliaus muziką nuolatos klausydavau prieš maždaug 10 metų, bet tai nereiškia, jog ji skamba pasenusiai.

Kūrinys turi įsimintiną priedainį, tad turi mažiau šansų paskęsti pirmojo pusfinalio programoje, tačiau labai neramina būsimo pasirodymo kokybė.

Tai, ką mes matėme ir girdėjome Airijos nacionalinio finalo metu buvo kraupu, bet reikia nepamiršti fakto, kad nacionalinis finalas literaliai įvyko kaip vakaro pokalbių šou dalis, tad normalu, kad garso kokybė buvo prasta – bet ar tai pateisina blogą vokalą? Tikėkimės, kad šiai grupei bent kiek padės profesionali scena ir komanda Liverpulyje. 6/10

Edita: 4/10

Gabrielius: 2/10

Andžej: 6/10

Tautvydas: 6/10

Rytis: 3/10

Tomas: 3/10

Bendras balas: 4.28

Įvertinkite dainą ir jūs:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 4.5.
Iš viso balsų: 22.
Prašome palaukti...

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus