EBU nuotr.
DalyviaiEurodiena.lt

Eurodienos verdiktas 2023: į transą nukelianti mistiškoji Serbija

Šalis: Serbija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 3;
Atlikėjas: Luke Black;
Daina: „Samo mi se spava“;
Kūrinio autoriai: Luke Black.


Apie atlikėją:

Serbijos „Pesma za Evroviziju“ finale triumfavo Luke Black

YouTube player

Austėja: Serbija šiais metais užima pirmąją vietą mano asmeniniame top’e – negaliu patikėti, kad „Eurovizijoje“ skamba daina su tokia nepakartojama, stogą raunančia instrumentuote.

Dainoje nėra itin daug žodžių ar juolab sudėtingų vokalinių vietų, bet būtent ta instrumentuotė ir yra stiprioji pusė, kuri yra tiek nerealiai tobula, kad kaskart jos klausant, nesvarbu, kokia mano nuotaika bebūtų ar kur bebūčiau, nuneša į kitą pasaulį. Tą mistikos pojūtį kurti padeda ir pasirodymas – sunku iki galo suvokti visas paslėptas prasmes jame, bet visa tai atrodo tam tikra prasme kaip sapnas.

Dažnai neįvertinama, kad dainą, kurioje daug tylaus, ramaus dainavimo, kartais dar sunkiau įtikinamai sudainuoti nei dainas su daug aukštų natų ar vokalizavimo, bet Luke Black su užduotimi susitvarko nuostabiai. 10/10

Andžej: Vien kaip daina „Samo mi se spava“ manęs ypatingai nežavi. Tačiau vertinant visą paketą – dainą, atlikimą, pasirodymą, tekstą gimtąja kalba – tai yra meno kūrinys ir puiki paraiška.

Unikalaus skambesio instrumentuotė ir vokalinė maniera derinyje su paslaptingu pasirodymu užhipnotizuoja nuo pirmų akimirkų.

Be to, tai nėra vienas iš saugių šabloninių „eurovizinių“ variantų, kuriuos matėme daugybę kartų. Tai kažkas naujo, kažkas neįprasto. Ir neabejoju, kad Serbijos pasirodymas įsimins daugeliui. 8/10

 Edita: Tamsi daina ir pasirodymas. Pastarasis itin prikausto dėmesį, o jo eigoje kyla virpuliukai per kūną ir norisi pasinerti į Luke pasaulį.

Atlikėjui netrūksta charizmos ir jo balsas yra labai unikalus, man be galo malonu jo klausytis. Daina, jos visa atmosfera tarsi nukelia į transą. Paliekamas neišdildomas įspūdis. 9/10

Justas: 9/10

Gabrielius: 7/10

  Kristina: 9/10

Tautvydas: 9/10

Rytis: 7/10

Bendras balas: 8.5

Įvertinkite dainą ir jūs:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 7.8.
Iš viso balsų: 19.
Prašome palaukti...

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus