Dalyviai

Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale triumfavo Jurijus

Ką tik pasibaigė beveik du mėnesius trukusi 2019 metų Lietuvos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Pergalę vienareikšmiškai pelnė Jurijus Veklenko su kūriniu „Run With The Lions“.

Vakaro metu pasirodė aštuoni atrankos finalininkai ir tokie kviestiniai svečiai, kaip Ieva Zasimauskaitė, grupė „The Roop“, Monique, Mantas ir šių metų Latvijos atstovai „Carousel“. Lažybų bendrovės, prognozavusios aršią kovą tarp Jurijaus ir Monikos Marijos, nesumelavo. Surinkęs daugiausiai balsų tiek iš komisijos narių, tiek iš žiūrovų, nugalėtojo titulą pelnė Jurijus. Monikai Marijai teko tenkintis užimta antrąja vieta. Trečioje vietoje liko nuotaikingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Sprendžiant iš rezultatų lentelės, komisijos ir žiūrovų nuomonės sutapo dėl visų aštuonių dalyvių.

Finaliniai rezultatai:

Vieta Dalyvis Daina Komisijos
balai
Žiūrovų Galutiniai
Balsai Balai Balai
1 Jurijus „Run With The Lions“ 12 24694 12 12
2 Monika Marija „Light On“ 10 20977 10 10
3 Antikvariniai Kašpirovskio Dantys „Mažulė“ 8 15699 8 8
4 Jurgis DID & Erica Jennings „Sing!“ 7 14912 7 7
5 Alen Chicco „Your Cure“ 6 2980 6 6
6 Henry & Tommy Modric „Neverpart“ 5 1186 5 5
7 Jurgis Brūzga „Ctrl Alt Delete“ 4 936 4 4
8 Justina Budaitė-Junà „Strength of a Woman“ 3 691 3 3

Jurijus Veklenko išgarsėjo antrajame „Lietuvos Balso“ sezone. Nacionalinėse atrankose atlikėjas debiutavo 2012 metais su daina „Tu ne viena“. Po kelerių metų bandė sėkmę su vaikinų grupe „Rolikai“. Nors 2015 metais vyrukai paliko konkursą vienoje iš pirmųjų laidų, Jurijui pavyko pasirodyti didžiojoje „Eurovizijoje“ Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės pritariančiųjų vokalistų komandoje, o 2017 metais dainininkas atliko ekstravagantiškos atrankos žvaigždės Lolitos Zero vokalinę partiją.

Paaiškėjus, kad „RunWith The Lion“ įrašas buvo paskelbtas anksčiau negu tai leidžia konkurso taisyklės, Jurijui grėsė diskvalifikavimas. Tačiau Lietuvos nacionalinis transliuotojas, atlikęs specialųjį tyrimą, nusprendė, kad paviešintas demo įrašas buvo skirtas dainos pardavimui, todėl organizatoriai neturėjo jokio pagrindo šalinti Jurijaus iš konkurso. Tarp kitko, vienas iš Jurijaus kūrinio autorių yra Ashley Hicklin, kuris parašė 2010 metų Belgijos atstovo Tomo Dice paraišką „Me and my guitar“.

Kviečiame įvertinti Lietuvos pasirinkimą:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 8.5.
Iš viso balsų: 117.
Prašome palaukti...

Jurijaus pasirodymas nacionalinės atrankos pusfinalyje:

YouTube player

Studijinė „Run With The Lions“ versija:

YouTube player

Lietuvos atstovas pasirodys gegužės 16 d. vyksiančio antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu. Kokį rezultatą prognozuojate Lietuvai? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ingra
Ingra
prieš 4 metus

Visos pasaulio merginos, moterys, tetos ir močiutės alpsta nuo jo! Aš pati jau komoje! ????Pamatysite kaip bus viskas čiki!!! Jis fainiausias!

As
As
prieš 4 metus

Saunuolis,manau neturetu liktis nepastebetas

Eva
Eva
prieš 5 metus

Aštuntą arba pirmą

Saunuolis
Saunuolis
prieš 5 metus

Saunuolis, jis ir verciausias buvo laimet! Sekmes jam!

Ugs
Ugs
prieš 5 metus

Pavogė Monikos vietą Eurovizijoje!