TVP nuotr.
Dalyviai

Lenkijos garbę „Eurovizijoje“ gins merginų folkloro grupė „Tulia“. Išgirskite kūrinį!

Lenkijos nacionalinis transliuotojas TVP šiandien paskelbė, kad šaliai Tel Avive atstovaus grupė „Tulia“. Konkursinis kūrinys bus pristatytas vėliau.

Lenkija po ketverių atviros atrankos metų nusprendė šalies atstovus rinkti už uždarų TVP durų. Tikėtina, kad televizijos sprendimą pakeitė Roksanos Węgiel pergalė „Vaikų Eurovizijoje“. Primename, kad merginos dalyvavimas Minsko konkurse buvo nuspręstas taip pat uždaros atrankos metu.

„Tulia“ sudaro keturios vokalistės: Patrycja Novicka, Dominika Siepka, Jonna Sinkievič ir Tulia Bičak, kurios apjungia klasikinį vokalą su tautine muzika ir šiuolaikiniu skambesiu. Kolektyvas išgarsėjo, įrašęs grupės Depeche Mode hito „Enjoy the Silence“ perkūrinį.

2018 metais merginos pasirodė kartu su Natalia Nykiel ir Piotru Ožechovskiu prašmatniuose „Fryderyki 2018“ muzikos apdovanojimuose. Pernai Opolio miesto festivalyje grupė iškovojo tris statulėles, tarp kurių – komisijos ir žiūrovų simpatijų prizai. Iš karto po renginio Opolyje „Tulia“ išleido to paties pavadinimo debiutinį albumą. Paskutiniuoju iki šiol pristatytu grupės singlu tapo daina „Pali się“.

Papildymas. Šiandien TVP paskelbė, kad būtent „Pali się (Fire of Love)“ skambės „Eurovizijos“ scenoje. Tiesa, kūrinys buvo šiek tiek pakoreguotas ir adaptuotas tarptautiniam konkursui. Keli kūrinio fragmentai skambės angliškai. Tekstą lenkų kalba rašė Sonia Krasny, o vertimą sukūrė Allan Rich ir Jud Friedmann. Už muziką ir aranžuotę buvo atsakingi Nadia Dalin ir Marcin Kindla.

Kviečiame įvertinti Lenkijos paraišką:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 5.9.
Iš viso balsų: 37.
Prašome palaukti...
YouTube player

Lenkijos atstovės „Tulia“ į Tel Avivo sceną žengs gegužės 14 dieną pirmojo 2019 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalio metu. Kaip manote, ar tautinė slavų muzika gali pasiekti gerą rezultatą konkurse?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus