CTV nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Baltarusijoje nugalėjo gimtoji kalba, žiūrovų favoritą „nusodino“ komisija

CTV nuotr.
CTV nuotr.

Vakar mūsų kaimynai baltarusiai stebėjo nacionalinį „Eurovizijos“ atrankos finalą ir rinko atlikėją, kuris yra verčiausias atstovauti Baltarusijai. Scenoje pasirodė 13 finalininkų. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsavimo rezultatus paaiškėjo, jog savo šaliai Kijeve atstovaus duetas „NAVIBAND“ su daina „Historyja Majho Žyccia“ (liet. „Mano gyvenimo istorija“).

Grupė „NAVIBAND“ laimėjo pirmąją vietą pagal komisijos įvertinimus. Visgi, jeigu rezultatai būtų tik žiūrovų rankose, kaip pernai, šis duetas užimtų tik penktą vietą, o į „Euroviziją“ išvažiuotų grupė „PROvokatsiya“. Įdomiausia, jog komisija neskyrė šiai komandai nė vieno balo, todėl galiausiai bendroje rezultatų lentelėje „PROvokatsiya“ užėmė tik ketvirtą vietą. Verta paminėti, jog grupė „NAVIBAND“ šįmet yra vieninteliai finalo dalyviai, atlikę kūrinį baltarusių kalba.

„NAVIBAND“ sudaro Ksenija Žuk ir Artiomas Lukjanenko. Ksenija anksčiau prisistatinėjo po pseudonimu Sonika, o Artiomas muzikavo projektuose „Tim Erna“ ir „KRISTINA“. Jaunuoliai susitiko prieš 3 metus per Šv. Valentino dieną, įrašė pirmąją kompoziciją „Abdymi mene“ ir iš karto suprato, jog vienos bendros dainos jiems bus per maža. Taip ir susiformavo duetas. 2013 metais „NAVIBAND“ surengė savo pirmą koncertą, o netrukus jau pretendavo į pergalę svarbiausiuose šalies muzikos apdovanojimuose. Grupė 3 kartus bandė sėkmę nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose. 2015 metais duetas neįveikė perklausų barjero, pernai užėmė 4 vietą, o šįmet sugebėjo iškovoti pergalę.

„NAVIBAND“ pasirodymas atrankos finale:

„Historyja Majho Žyccia“ vaizdo klipas:

Kaip vertinate Baltarusijos sprendimą? Ar dainavimas „Eurovizijoje“ gimtąja kalba pasiteisins? Kviečiame komentuoti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
pOP
pOP
prieš 7 metus

Tikrai labai gražu!

Adg
Adg
prieš 7 metus

Puiki ir originali daina <3
Ir labai labai gerai, kad komisija nusodino žiūrovų favoritą, nes daina buvo tragiška