Eurodiena.lt

„Eurodienos“ gimtadienio viktorinoje tituluotas „Eurovizijos“ žinių ekspertas!

euroŠį vakarą „Eurodienos“ „Skype“ pokalbių kambaryje vyko gimtadienio proga surengtos viktorinos finalas. Po įnirtingos kovos pusfinaliuose ir antrojo šanso ture šiandienos žaidime susirungė šeši stipriausi dalyviai, kurie atsakinėjo į įvairius su „Eurovizija“ susijusius klausimus. Po dviejų etapų ir iš viso net 40 klausimų maratono paaiškėjo, jog daugiausia taškų surinko ir „Eurovizijos“ žinių ekspertu tituluojamas Benas Kirša. Be šio titulo, vaikinas taip pat laimėjo ir oficialų „Eurovizijos“ šaliką. Verta paminėti, jog Benas jau nebe pirmą kartą tampa „Eurodienos“ organizuojamo žaidimo nugalėtoju.

Pirmame etape koja į koją su Benu žengęs, tačiau antrajame etape kiek silpniau pasirodęs, garbingą antrąją vietą užėmė Giedrius M., trečias liko Rokas H.

Viktorinos finalas, kaip ir prieš tai vykę pusfinaliai, buvo sudarytas iš dviejų etapų. Pirmajame etape kovojo šeši dalyviai, atsakinėdami į 25 įvairaus sudėtingumo klausimus. Tuomet paaiškėjo geriausiųjų trejetas ir jie turėjo atsakinėti į papildomus 15 klausimų, po kurių ir paaiškėjo nugalėtojas.

Finalo rezultatai:

  1. Benas – 33 taškai;
  2. Giedrius – 22 taškai;
  3. Rokas – 8 taškai;
  4. Laurynas – 4 taškai (pasitraukė po pirmo etapo);
  5. Ričardas – 3 taškai (pasitraukė po pirmo etapo);
  6. Lukas – 1 taškas (pasitraukė po pirmo etapo).

Išsamesnius finalo rezultatus rasite paspaudę čia.

Daugelį viktorinos dalyvių kamavo klausimas, kas yra tas paslaptingasis Benas ir iš kur jis tiek žino apie „Eurovizijos“ dainų konkursą? Nusprendėme pasiklausti paties nugalėtojo. Pasirodo, pirmą kartą „Eurovizijos“ dainų konkursą Benas stebėjo 2004 metais ir nors tuomet jam buvo tik septyneri, jam be galo patiko įspūdingas Turkijoje vykęs renginys. Antra susidomėjimo banga atėjo 2006 metais, nes Lietuvoje tuo metu pradėta dažniau kalbėti apie šį konkursą, be to šaliai atstovavę „LT United“ užėmė aukštą vietą.  2007 m. įsigytas pirmasis kompiuteris padarė savo – Benas pradėjo ieškoti informacijos apie dalyvius, kūrinius bei pasirengimo darbus, o 2008 m. pirmą kartą iš anksto išklausė visas konkurse dalyvavusias dainas. Kiekvienais metais susidomėjimas tik augo, 2011 m. aršus dainų konkurso gerbėjas pradėjo stebėti ne tik lietuvių, bet ir užsienio šalių atrankas. Vaikinas neslepia, jog skaito įvairius straipsnius bei mėgsta statistiką, tad puikiai atsimena skaičius ir faktus. Maža to, dar prieš 2 metus Benas sukūrė kiekvienų metų asmeninius „Eurovizijoje“ skambėjusių dainų „topus“. Akivaizdu, jog „Eurovizija“ užima svarbią vietą Beno gyvenime, todėl dar kartą sveikiname jį tapus 2015 metų „Eurodienos“ gimtadienio viktorinos nugalėtoju ir linkime neapleisti savo nuostabaus pomėgio.

Dėkojame visiems finalistams ir kitiems pusfinaliuose pasirodžiusiems dalyviams – Vaidui, Edgarui, Gabrieliui, Justinai, Rositai, Viktorijai, Mantui, Emilijai, Klaidai ir Airidui – už puikų žaidimą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Benas
Benas
prieš 9 metus

Labai ačiū, Giedriau. Gera girdėti 🙂

Giedrius
Giedrius
prieš 9 metus

Sveikinu Benai su eiline pergale !