Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Makedonija

Naują savaitę „Eurovizijos“ dalyvių pristatymuose pradedame su Makedonija ir jos atstovais Esma ir Lozano.

Šalis: Makedonija;
Pasirodymo data: gegužės 16 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 03;
Atlikėjas: Esma & Lozano;
Daina: „Pred da se razdeni“;
Dainos autoriai: Darko Dimitrov (m), Lazar Cvetkoski (m), Simeon Atanasov (m), Magdalena Cvetkoska (ž).


Apie atlikėjus:

  • Antrus metus uždarai savo atstovus į „Euroviziją“ rinkusi Makedonijus televizija šią garbę patikėjo Esmai Redžepovai ir Vlatko Lozanoskiui.
  • 69-erių Esma yra žinoma ne tik gimtojoje Makedonijoje, bet ir visame Balkanų pusiasalyje. Per kelis dešimtmečius dainininkės  įnašas į muzikinį pasaulį yra milžiniškas: išleisti 108 singlai ir 20 studijoje įrašytų albumų. Be to, Esma yra režisavusi 6 filmus, daugiausia apie gimtinę ir romų tradicijas. Esma Redžepova vien muzika savo gyvenime neapsiribojo – už humanitarinę veiklą ji net kelis kartus pretendavo gauti  Nobelio Taikos premiją. Pastaruoju metu dainininkė savo karjerą derina su darbu Skopjės miesto savivaldybėje.
  • Vlatko Lozanoski Makedonijoje išgarsėjo prieš penkerius metus, kai gan sėkmingai pasirodė viename iš talentų realybės šou. Netrukus po to vaikino muzikinė karjera pradėjo rutuliotis žaibišku greičiu: nacionalinio radijo organizuotame festivalyje jam buvo įteiktas pagrindinis prizas, taip pat vienas iš garsiausių jo pasiekimų – 2-oji vieta Slavianski Bazaar konkurse 2009-aisiais. 27-erių metų dainininkas net du kartus siekė atstovauti gimtajai šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tiek 2009, tiek 2010 metais jis liko ketvirtas.

Kiti faktai:

  • Makedonijos atstovai „Eurovizijoje“ buvo nusprendę pasirodyti su kūriniu „Imperija“, tačiau sulaukus daug kritikos, kūrinys pakeistas.
  • Jau penktą kartą iš eilės šalies kūrinys dainų konkurse skambės makedonų kalba. Paskutiniai valstybės atstovai, dainavę angliškai – 2008 metais pasirodę Tamara, Vrčak & Adrian.
  • Pernai Makedonijai atstovavusi šalies primadona tituluojama Kaliopi pirmą po ketverių nesėkmingų metų išvedė šalį į finalą ir pasiekė antrą geriausią Makedonijos rezultatą „Eurovizijos“ konkurse.
  • Nuo 1998 metų dalyvaujanti Makedonija kol kas aukščiausią vietą pasiekė 2006 metais – tuomet atstovavusi Elena Risteska liko 12-oje vietoje.

Kviečiame ir Jus įvertinti Makedonijos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tomas
Tomas
prieš 10 metus

Vienetas

Vienodai Šviečia
Vienodai Šviečia
prieš 10 metus

Kažkokia košė makalošė. Visiškai šie du pilypai nesiderina tarpusavyje. Viena iš tragiškiausių šiais metais.

Žymantas
Žymantas
prieš 10 metus

Tragedija, totali muzikos disharmonija. Dar uz to vaikinuko balsa ipaisiau trejeta

Brat2va
Brat2va
prieš 10 metus

Labai geras gabaliukas;)