Eurovizija 2013 (dalyviai)

„Eurovizijos“ dalyvių pristatymas: Lietuva

Nuo šiandien per artimiausias 39 dienas „Eurodiena“ dar sykį trumpai pristatys visus 2013 metų „Eurovizijos“ dalyvius, pateiks įdomius ir dar negirdėtus faktus. Pirmoji pristatoma šalis – Lietuva.

Šalis: Lietuva;
Pasirodymo data: gegužės 14 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10;
Atlikėjas: Andrius Pojavis;
Daina: „Something“;
Dainos autoriai: Andrius Pojavis (m / ž).


Apie atlikėją:

  • Šiemet Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus 1983 metais Jurbarke gimęs, o šiuo metu Italijoje su žmona ir dviem dukromis gyvenantis atlikėjas bei dainų autorius Andrius Pojavis.
  • Besimokydamas mokykloje, Andrius buvo grupės „No Hero“ narys.
  • Lietuvos edukologijos universtitete Andrius baigė istorijos studijas.
  • Gyvendamas Airijoje pradėjo užsiiminėti soline kūrybine veikla.
  • 2012 metais pasirodė debiutinis atlikėjo albumas „Aštuoni“.

Kiti faktai:

  • 2013 metų Lietuvos nacionalinė atranka buvo viena ilgiausių šiemet vykusių atrankų ir truko net 8 savaites, per kurias įvyko penki ketvirtfinaliai, du pusfinaliai ir finalas.
  • Andrių Pojavį atrankoje lydėjo didelė sėkmė – jis vos per plauką pateko tiek į atrankos pusfinalius, tiek į finalą, tačiau galutinėje kovoje sugebėjo įveikti visus likusius varžovus.
  • Šiemet Lietuva vos antrą kartą dalyvaus pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje nuo 2008 metų, kuomet buvo įvesta dviejų pusfinalių sistema.

„Eurodiena“ linki kuo didžiausios sėkmės Andriui ir viliasi, jog jau trečius metus iš eilės galėsime džiaugtis matydami mūsų atstovą „Eurovizijos“ finale!

Kviečiame ir Jus įvertinti Lietuvos kūrinį:
[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tomas
Tomas
prieš 11 metus

Pojavis , Pojavis.. gal kai isrinkom buvo visai nieko , bet dabar jau kazkokia silpna dainuske.. nezinau nezinau ar pateksim i finala , cia jau ziurint ka ta saldzioji Europa megsta , pamatysim pamatysim o dabar tai manau mazai turim sansu 🙂

siaip
siaip
prieš 11 metus

nu jau kad paskutiniai liksim tai faktas

edvis
edvis
prieš 11 metus

beabejo skono reikalas kam patinka kam ne manes ašmeniskai sita dainuška nepatinka zinoma galiu klausyti klausoma bet nežavi , bet tikrai nera blogausia siu metu eurovizijos daina ir beabejo atrankoje manau nebuvo man dideliu favoritu kodel visaip apsidžiaugiau kad is triju šita išrinko bet kaip sakau daina ne mano skonio bet tikrai klausoma ir nera blogiausi eurovizine daina todel tikrai tikiuosi jog pateks i finala

Justas to karolis
Justas to karolis
prieš 11 metus

Sakykit ka norit, bet ”something” – geriausia Lietuvos daina Eurovizijoje per visa istorija!!! sekmes Andriui!