Eurovizija 2013 (dalyviai)

Rusija į „Euroviziją“ siunčia Diną Garipovą

Po pernai metais surengto dalyvių gausaus nacionalinio finalo, šiemet Rusijos transliuotojas atstovą į „Euroviziją“ nusprendė išrinkti uždarai, savo nuožiūra. Ši teisė ir garbė buvo suteikta 21-ų Dinai Garipovai, kuri pirmajame dainų konkurso pusfinalyje atliks kūrinį „What If“. Daina viešai bus paskelbta artimiausiu metu.

Dina Garipova dainuoja nuo šešerių metų. 1999 metais atlikėja laimėjo prizą muzikos festivalyje Rusijoje. Nuo 2005 metų mergina dalyvauja ir tarptautiniuose konkursuose, yra pelniusi prizų Estijoje bei Prancūzijoje. Be abejo, merginai išpopuliarėti labiausiai padėjo dalyvavimas muzikiniame projekte Golos“  (atitikmuo Lietuvoje – „Lietuvos balsas“). Pernai metų gruodį vykusiame konkurso finale ji, sulaukusi beveik milijono žiūrovų balsų, iškovojo pirmąją vietą. Mergina dainuoja ne tik rusų, bet ir anglų, prancūzų, italų bei totorių kalbomis.

Primename, kad pernai Rusijai atstovavusios močiutės iš Buranovo kaimo sužavėjo visą Europą ir „Eurovizijos“ finale nusileido tik nugalėtojai Loreen.

Vienas iš merginos pasirodymų „Golos“ projekte:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
trackback
Pristatyta Rusijos „What If“ | Eurodiena.lt — Eurovizija. Konkurso dienoraštis
prieš 11 metus

[…] apie atlikėją galite paskaityti anksteniajame „Eurodienos“ straipsnyje. Primename, kad pernai Azerbaidžane Rusijai atstovavusios močiutės iš Buranovo kaimo užėmė […]