Eurovizija 2012 (atrankos)

Žinomi visi „Melodifestivalen“ dalyviai

„Melodifestivalen“ — bene įspūdingiausia ir daugiausiai dėmesio sulaukianti „Eurovizijos“ atranka. Praeitą savaitę nacionalinis Švedijos transliuotojas SVT pristatė pirmuosius atrankos dalyvius. Šiandien buvo paviešinti paskutinių 16-likos pusfinalių dalyvių vardai (skliausteliuose miestas, kuriame vyks pusfinalio filmavimas):

Trečiasis pusfinalis (Leksand), vasario 18 diena:

  1. Mattias Andréasson — „Förlåt mig“;
  2. Maria BenHajji — „Imo mina drömmar“;
  3. „Love Generation“ — „Just a little bit“;
  4. Andreas Johnson — „Lovelight“;
  5. Björn Ranelid feat. Sara Li — „Mirakel“;
  6. Carolina Wallin Pérez — „Sanningen“;
  7. Molly Sandén — „Why am I crying“;
  8. Youngblood — „Youngblood“.

Kaip ir kasmet dalyvių sąrašuose daugybė „Eurovizijos“ dainų konkurso fanams pažįstamų vardų. Mattias Andréasson Švedijoje išpopuliarėjo po dalyvavimo realybės šou „Idol“, kuriame užėmė penktą vietą. Būnant grupės „E. M. D.“ sudėtyje „Melodifestivalen“ atrankose jis yra dalyvavęs kartą, 2009 metais. Daina „Baby goodbye“ finale liko trečia.

Pernai grupė „Love generation“ atrankose dalyvavo su daina „Dance alone“, deja,  merginos nepasiekė finalo.

Andreas Johnson — vienas populiariausių Švedijos dainininkų, puikiai žinomas visoje Europoje. Į „Eurovizijos“ dainų konkursą patekti jis bando jau ketvirtą kartą. Prieš tai nacionalinėse atrankose jis dalyvavo 2007 metais (užėmė antrą vietą), 2008 metais (jo ir „Eurovizijos“ nugalėtojos Carolos duetui nepavyko pakliūti finalą iš „Antrojo šanso“ laidos) ir 2010 metais („Melodifestivalen“ Andreas atliko dainą „We can work it out“ ir užėmė 6-tą vietą finale).

Molly Sanden daugeliui turbūt pažįstama kaip Švedijos atstovė „Vaikų Eurovizijos“ konkurse 2006 metais. Jos atlikta daina merginai garantavo trečią vietą. Į „Eurovizijos“ dainų konkursą Rusijoje Molly patekti bandė 2009 metais, tačiau finale liko paskutinėje, dešimtoje, pozicijoje.

Ketvirtasis pusfinalis (Malmö), vasario 25 diena:

  1. „OPA“ — „Allting blir bra igen“;
  2. Danny Saucedo — „Amazing“;
  3. Lotta Engberg & Christer Sjögren — „Don’t let me down“;
  4. Hanna Lindblad — „Goosebumps“;
  5. Axel Algmark — „Kyss mig“;
  6. Dynazty — „Land of broken dreams“;
  7. Charlotte Perrelli — „The girl“;
  8. Lisa Miskovsky — „Why start a fire“.

Danny Saucedo „Melodifestivalen“ atrankose dalyvavo du kartus. Kartu su grupe „E.M.D“ 2009 metais liko trečioje vietoje, o pernai į konkursą vaikinas sugrįžo kaip solo atikėjas. Daina „In the club“ liko antroje vietoje, nusileidusi tik nugalėtojui Eric Saade. Taip pat Danny yra atstovavęs Švedijai „Šokių Eurovizijos“ konkurse 2008 metais. Jo ir profesionalios šokėjos pora liko 12-toje vietoje.

Lotta Engberg „Melodifestivalen“ taip pat ne naujokė. 1987 metais ji tapo šios atrankos laimėtoja ir atstovavo gimtajai Švedijai „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame užėmė 12 vietą. Kartu su Lotta duetu šiemet dainuosiantis Christer  Sjögren nacionalinėje atrankoje dalyvavo prieš trejus metus. Jo atlikta daina „I love Europe“ finale liko 9-toje pozicijoje. Hanna Lindblad į tarptautinį dainų konkursą pakliūti bando antrą kartą. 2010 metais jos atlikta daina „Manipulated“ neperžengė pusfinalio barjero.

Dainininkės Charlotte Perrelli tikrai nereikia pristatinėti. Ji — 1999 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja. 2008 metais ji dar kartą pasirodė konkurso scenoje, tiesa, nepavyko pakartoti ankstesnės sėkmės — į finalą patekusi tik deleguota komisijos, Charlotte užėmė 18-tą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
december
december
prieš 12 metus

OMG, dar daugiau zinomu zmoniu. O.o 🙂