Eurovizija 2011 (atrankos)

Lietuva: Moniką, „The Independent“ ir Sashą Song išvysime finale

eurovizija-lietuva

Šį vakarą prasidėjo ilgai laukta nacionalinė atranka Lietuvoje. Pirmajame pusfinalyje susikovė keturiolika atlikėjų, bet tik trims iš jų nusišypsojo laimė iškovoti galimybę pasirodyti nacionaliniame finale. Dalyviai bandė sužavėti ne tik įmantriais pasirodymais, bet ir atgaivindami seniai užmirštus muzikos stilius, eksperimentuodami. Pusfinalyje galėjome išvysti daug naujų veidų — kai kurie iš jų nustebino ir sužavėjo ne tik komisiją, bet ir žiūrovus ir taškų lentelėje sugebėjo aplenkti netgi daug patyrusius garsius atlikėjus.

Finale, kuris vyks vasario 24 dieną dar kartą išvysime Monikos Linkytės, jaunuolių grupės „The Independent“ ir jau ne kartą laimę tiek nacionalinėse atrankose, tiek didžiosios „Eurovizijos“ scenoje dainavusį Sashą Song.

Laidos metu atlikėjams kritikos ir pagyrimų negailėjo dainininkė Rosita Čivilytė, choreografas bei šokėjas Gytis Ivanauskas, „LATGA-A“ atstovas Faustas Latėnas, muzikologas ir radijo stoties „Opus 3“ vadovas Darius Užkuraitis ir prodiuseris Jonas Vilimas. Komisija ne tik patarinėjo atrankos dalyviams, bet ir vertino jų pasirodymus.

Televizijos žiūrovų ir komisijos nuomonės truputį išsiskyrė: nuo pat pirmųjų balsavimo minučių į priekį išsiveržė Monika ir Urtė Šilagalytė. Lyderės savo pozicijų neapleido iki paskutinių akimirkų. Nors Urtė ir Sasha Song, susumavus balus, surinko vienodą skaičių taškų, į finalą pateko Sasha Song, nes jis gavo daugiau balų iš komisijos.

Vieta Žiūrovų balai
(skliausteliuose balsų skaičius)
Komisijos balai Galutiniai balai
1. Monika 12  (1432) 8 20
2. „The Independent“ 7  (722) 10 17
3. Sasha Song 4  (224) 12 16
4. Urtė Šilagalytė 10  (1323) 6 16
5. Martynas Beinaris 8  (911) 5 13
6. Gintarė Korsakaitė 5  (255) 4 9
7. Ramūnas Difartas 0  (134) 8 8
8. Mino 6  (667) 2 8
9. „Mezzo tronic“ 3  (174) 1 4
10. Laura Jaraitė 0  (89) 3 3
11. Aurelija Slavinskaitė 1  (145) 1 2
12. Agnieška 2  (170) 0 2
13. Neferitė 0  (30) 0 0
14. Dovydas Maščinskas 0  (90) 0 0

Į finalą nepatekę dalyviai neturėtų labai nusiminti — LRT pasilieka teisę į finalinį renginį savo nuožiūra deleguoti 5 atlikėjus, dar vienas atlikėjas ir toliau tęs kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse po balsavimo zebra.lt puslapyje.

Monika Linkytė ir „Days go by“:


Atrankos naujokų „The indipendent“ — „7th bus“ pasirodymas:

Sasha Song „The slogan of our nation“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

45 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
menis
menis
prieš 13 metus

Kaip balsavo zmones tie ir buvo verti, songas apskritai vejuoja, tie apsepeliai banglai isvis, komisija urodu kompanija, isvis jie net nereikalingi

Polina
Polina
prieš 13 metus

Tik Monika. Songo daina nuobodi. Independent…siaubas

palaikanti visada
palaikanti visada
prieš 13 metus

sasha song gali būti profesonalus,kūrybingas,stipraus vokalo tikrai geras atlikėjas ,scenos žmogus,tokių lietuvai reikia,bet jis nepapuls į euroviziją ,nes lietuviai pesimistai jo neišrinka,duok dieve kad aš klysčiau,gal ir gerai,kad neišrinks tegul drabsto purvus ant kito ar kitos atlikėjos juk čia lietuva čia lietūs lyja:) aš tai tik už-sashą song man jis ir Montvydas yra kažkas tokio profesonalaus ir orginalaus.

aš
prieš 13 metus

patiko Sasha song ir Monika,bet Monikutei dar toli iki sashos song,o šiaip verta finalo.

Evaldas
Evaldas
prieš 13 metus

Faktas ,kad teisybės tikrai nėra šioje atrankoje. Kuo toliau tuo kvailesnes taisykles sugalvoja.Juk taip būtų paprasta išrinkti tikrai visiems patinkantį dainininką.Reikia tik pakeisti atrankos taisykles:
1. Iš vieno tel. Nr. balsuoti tik 1 kartą
2. Balsavimo kainą padaryti tik ryšio tinklo išlaidoms padengti ( 12-20 ct)
3..Balsavimo laikas 15 min įjungiamas pasirodžius visiems atlikėjams
4. Per balsavimo laiką 3 kartus parodyti sutrumpintus visų dalyvių pasirodymus.
5. Komisijos balsas lygus nuliui ( nes bet kokia komisija visada prakišinėja savus)
Jei būtų tokia atranka,niekas čia nerašinėtų visokių liaupsių arba kritikos.Būtų aišku kas yra kas.Kol nebus tokių rinkimų tol Lietuva vilksis pačiame gale.

Elena
Elena
prieš 13 metus

Juk visiems aisku ,kad tas Songas niekam nepatinka. Jo prodiuseriai cia rasineja ir visaip liaupsina. Lietuvoje jis turi tik apie 200 gerbėjų. Ir nereikia cia alių muilinti. Daina nerealiai kraupi. Pats vos išdainuoja,net per mikrofoną vos girdisi tylus vapejimas.Čia viskas gryna korupcija. Matomai suplanuota kad galutiniame trejetuke bus Songas, kažkoks Monteli,ir duetas Monteli su Songu. Nu gal dar Ščiogolovaitę arba Linkytę įkiš. Lietuva ,kur tu eini.

Miglė
Miglė
prieš 13 metus

„The Independent“ — „7th originalumu labai galima suabejoti 65-ų -75-ųjų muzika gan kruopščiai iš gabaliukų sudėliota .Mino dėl kelių akordų buvo priverstas pakeisti aranžuotę .Keista , kad niekam nekliuva .

buhalteris
buhalteris
prieš 13 metus

nors dabar po laiko ir tarp liderių eiliškumas nesikeis, bet komisijos balai paskirstyti neteisingai. Yra skirti du aštuonetai – 8 gavo Monika ir Ramūnas Difartas; 7 – neskirta niekam; dviems skirta po 1 „Mezzo Tranic” ir Aurelijai Slavinskatei. Sudėliojus teisingai komisijos balus, net penkių dalyvių galutinės vietos turėtų keistis !!!
Prastokai su aritmetika !?!?!?

To Ramune
To Ramune
prieš 13 metus

NU tu tikra LIETUVE!!!! Aurelija dainuoja ir netik tusuose ar mokyklose, bet ir scenoje, bet, manau, TU tikrai tokiu vietu nelankai. Tavo „dievaites” baubiancios civilytes, o ne idomesne muzika.

Taip kad ramunyte auk zydek smirdek

Polia
Polia
prieš 13 metus

Monikos ir daina ir ispildymas verti finalo,o lietuvaiciams pratusiems prie olialia pupyciu dar ir per geras,va tada ir visokios neferites patampa dainininkemis

To Ramune
To Ramune
prieš 13 metus

Uzskaitau komentara:D

Ramune
Ramune
prieš 13 metus

Miela, Agnyte, klausiau, labai sąžiningai klausiau, net TV pasigarsinau. Jau taip čia išgirta Aurelija dainuos ir skaniai pasijuokiau iš visų jos gerbėjų. na pasakyk tada, ką ji veiks Vokietijoj, jei Lietuvoj iš baimės į kelnes leidžia? Kur Tu jos koncertą girdėjai? Muzikos mokykloj su penkiais žiūrovais? Gimnazistų pjankėj? Ar išvis esi giminaitė ar tipo geriausia draugė ir gini bet kokiu atveju neatsižvelgdama į objektyvias aplinkybes. Nesu aš nei gražiausia, nei geriausia dainininkė, bet dar turiu proto neit žmonių juokint. Nepatinka man ne tik Aurelija, bet negaliu pakęst, kai yra su žeme maišomi žmonės dainavimu dantis pravalgę, stovėję prieš dideles auditorijas ir nenušvilpti. O čia aukštinam ir giriam tuos, kuriems dar daug dirbti iki vertų didelės scenos lygio. Apsidairykit aplink, nusimeskit pasaulio bambos kultą, palaukit, kol išaugs nuolatiniai dantys, o tada galėsite kritikuoti ir tikrus atlikėjus ir komisiją.
Aš irgi Tave myliu, zuiki.

aš
prieš 13 metus

sasha song ,ką jis bedainuotų man visos jo atliekamos dainos labai patinka ,eurovizijos nesureikšminu,ten kažkokios povandeninės nežinomos srovės,kartais atlikėjas pasirodo gražiai o žiūrėk lentelės gale,manau lemia politika ekonomika mes skurdi šalis niekas ten mūsų nemato,.todėl kad ir kaip mylėčiau sashą song kaip atlikėję nelinkiu jam eurovizijos,nors visa širdim ir paspaudus telefoną būtinasi palaikysiu:)) palaikykite ir jūs kam patinka,nes yra tokių kurie sako: joo fainas atlikėjas bet nebalsuoja tokių gerbėjų nesuprantu ,sėkmės sashai song ,sėkmės ateityje ,dainuok,te lydi sėkmė.

AS
AS
prieš 13 metus

to just,jei komisija rinku praeitas metais vaziuoti tie patys inculto, nes komisija jiems dave daugiausiai balsu:)

just
just
prieš 13 metus

Gerai, kad šiemet komisijos balsas svarbesnis..Gal nebus taip, kaip pernai lietuvaičiai triusikėlius pamatę, kad užbalsavo……Jei ir pernai komisijos balas būtų svarbesnis nei žiūrovų, tai važiuotų Aistė į euroviziją ir užimtų gerą vietą finale..o dėl šio pusfinalio manau Monika ir Sasha buvo verti patekti į finalą..Tik vietoj the independent galėjo Urtė patekti..

Agne
Agne
prieš 13 metus

Ramune, buk tu ramune ir apsiramink.
Ko tu cia taip ant tos Aurelijos uzsisedus??
http://www.zebra.lt/lt/video/kanalas/eurovizijalt/1-eurovizijos-2011-pusfinalis-a.slavinskaite.html – va, gyvas dainavimas. Jaudulys – taip, bet parodyk, kur ‘pro sali’, isvardink momentus, jei tokia fonogramu ir dainavimo specialiste esi ir nesivargini taip varyt ant zmogaus. Matomai esi pati graziausia ir geriausia dainininke, kad turi kompetencijos kalbet? Jei ir taip – zema, labai zema. Sunku net tylet, skaitant tokius pilnus bereikalingo pykcio komentarus.
Tu teisi, gyvos perklausos butu iseitis. Bet Aurelija praeitu. Buvau jos koncerte, ir ka ka, bet dainuot ji moka. Tik matomai, ne lietuvisko popso kontekste.

Siaip daugiau tai tikrai slamstas, iskyrus gal Monika. Idomu, ka kituose pusfinaliuose parodys Tofu Bubble ir Kas jos tokios!
Pys!

daiv-a
daiv-a
prieš 13 metus

patiko sashos song baladė,nors kiek pamenu visos jo eurovizinės dainos juk eurovizijos atrankai dalyvaujja jau kelintus metus,man visos viernareikšmiškai gražios tiek pernykštė tiek užpernykštė ar dar ankstesnės,ši gal truputį kitokia ne taip greitai įsimenama,bet aš apie šį atlikėją galiu atsiliepti tik gerai,jjis orginalus,profesonalus tai sakau apgalvotai nes stebiu ir žaviuosi juo kaip atlikėju jau daug metų,o eurovizija nesvarbu man aš aplamai džiaugiuosi kad sasha song kuria dainas,ar perdainuoja ,ką jis sudainuoja man viskas limpa viskas patinka nes jo balsas unikalus.ačiū.

Greta
Greta
prieš 13 metus

na siemet tai laabai silpni kandidatai.. manau is tu kurie pateko verciausias atstovauti lietuvai yra yra sasha song.. pvz „the independet” tai man vyrukai visiskai ne i tema pasirode.. kokiam jaunuju talentu konkurse tegul dalyvauja, bet tik ne i eurovizija tokius.. ne ne ne… O siap dar agnieskos pasirodymas pasirode labai patrauklus,paprastas, tik gaila nepateko… na apskritai manau siemet mes eurovizijoje finalo nepasieksim 🙂

Tomas
Tomas
prieš 13 metus

The Indipendent – daina sudiniausia kuria girdejai , pateko tik del savo ”labai juokingu anekdotu”
Monika – Puse velnio
Sasha – tyliu 200 ziurovu balsu ir finale , ziauru .

Mino – Labai idomi daina , Urte – Puse velnio , bet daugiausia balsu gavo ir nepateko graudu .

Taigi tik klausimas , kam zmones balsuoja jai vistiek tie zmones nepatenka i finala?

d'Ark.
d'Ark.
prieš 13 metus

Ačiū Dievui, kad pateko Monika, tokia daina tikrai gali praeit. O vietoj Sashos arba tų garbanių, manau geriau būtų Urtė. Suprantu, kad Sasha profesionalesnis ir jo daina tobula, bet tikrai ne Eurovizijai. 😉 O apskritai tai pirmam pusfinalį sukišo visą šlamštą…

Ramune
Ramune
prieš 13 metus

Ko čia dėl tos komisijos purkštaujat? Vat kai vien žiūrovai rinko 2005m. ir išrinkom drebančią iš baimės švedų auką. Gėda žiūrėt buvo. Kiek pamenu į finalą tai nepatekom, o dar ir paskutinę vietą iškovojom. Galėtų taikyt 50-50, kaip ir buvo prieš metus. Šiemet komisijai daugoka laisvės, bet jau geriau negu žiūrovams, nes tada balsuoja už Aurelijas bebalses visokias. Vat ir pasirodė mergelka visu gražumu. Fonogramoj balsas jau taip kompu pagražintas, jau dainininkė baisi, o išėjo gyvu balseliu ant scenos ir pro šalį. Katė ir ta garsiau kniaukia. Komisija turėtų ne fonogramų, o gyvas perklausas vykdyti, va tada ir atsikratytume visų šitų eterio šiukšlių. Surengtų 2 pusfinalius po 10 dainų ir gana.

Rokas
Rokas
prieš 13 metus

nu sunervavo negaliu gerai monika no ok verta finalo o ten kaip bus taip bus o apie sasha su independent tai net nekalbu nu baisu vėl apsispresim netinkamai o važiuot turėtų kokia monika eglė ar urtė išvis panaikinkit tą komisiją anais metais per juos nepatekom šiais metais Lietuvoj durniuoja nu baisu

Ut
Ut
prieš 13 metus

Del Dievo meiles, zmones, Lietuva niekada nelaimes Eurovizijos, nesvarbu, ka jus issiusit :DDD Kiek reik but kvailam, kad ne viskas nuo dainos ir daininiko priklauso tarptautiniame bulvariniame konkurse :)))

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Nesuprantu ką čia bandoma apgauti, neva renka ir žiūrovai ir komisija laimėtoją. Visų pirma mes renkame tik po 3 į finalą su komisija, kuri dar yra ir svarbesnė šiemet. Poto papildomai LRT deleguos ką norės(pvz pokštas būtų Difartą jei pasiųstų į finalą). Ir dar tame finale kaip ir šiame pusfinalyje vėl gali duoti kažkam kas nevertas 12 balų ir poto iš TOP3 tiesiog be žiūrovų pasiųst į Duseldorfą. Esu įsitikinęs, kad Sašos su šia daina komisija tikrai neišsiųs, bet vistiek baimė didelė, kad šiemet komisija ir vėl sukvailios.

/Bevardis/

rūta
rūta
prieš 13 metus

Komisija balus skyrė pagal profesionalumą, dainos kokybę. Aš už Sasha Song dainą, nuostabi, originali, puikiai atlikta, be pigių triukų. 2010m komisija geriausius balus kaip ir dešimtys tūkstančių žiūrovų, skyrė eurovizioniam šou Inculto. Deja, nepatekom net į finalą. Sasha Song su balade „Love” pateko į finalą. Dėl pergalės Eurovizijoje niekada nežinai ko ten reikės, todėl turėtų būti nors jau kokybiška muzika. Manau, kad šiemet nuspręsta, kad profesionalios komisijos nuomonė. turėtų didesnę vertę. Tam pritariu

Vilija
Vilija
prieš 13 metus

Nei vienas is ju nieko nelaimetu siu metu Eurovizijoje 🙂

popas
popas
prieš 13 metus

manieroje:)

popas
popas
prieš 13 metus

Na ka, issimiegojote?Perklausiau ir as,Monika-saunuole, yra i ka ziureti ir ko klausytis,manau finale kai kuiuos trukumus manietoje istaisys, „garbaniai”-jiems nera ka taisyti nes labai jau paprastas tas ju pasirodymas, Sasha-profesionalus dainininkas,jam tik daina si kazkokia monotoniska, bet kiti,tai nesupratau ko jie cia atejo…

Nerijus
Nerijus
prieš 13 metus

Pries atranka sakiau, kad Sasha vertas vaziuot i Vokietija. Nes i finala tikrai pateks, o ten kaip Dievas duos!

konstantinas
konstantinas
prieš 13 metus

Urtes Video irashas: http://www.youtube.com/watch?v=A1Z8lkN5l0Q

Ji tikrai verta vaziuoti i eurovizija

Pasipiktines
Pasipiktines
prieš 13 metus

IS SITO PUSFINALIO NEI VIENA DAINA NEVERTA VAZIUOT I EUROVIZIJA. Nuobodu,neidomu,manau fianalo tejetuke bus egle jakstyte,ruta ir donny montell, o kai kurie dalyviai nezinomi dalyvauja tik pasirodyt,kam dar rodytis jei nieko gero neparodo, ka daugiau nera vietos kur pasirodyt? na ,joa, gal nera, bet gal nereikia juokint eurovizijos ziurovu

nnn
nnn
prieš 13 metus

Man gaila, kad urtė nepateko. Ji galėjo eit į finalą vietoj tų garbanių. Be ryšio ten tie buvo. O Monika, tai gražiai dainuoja, graži daina, bet aš tokios į euroviziją niekada nesiųsčiau. Tikėkimės, kad komisija paims Urte į finalą.

nuomone
nuomone
prieš 13 metus

nu tragedija,daug zliumbiku,net balsuot nera uz ka,ar nepastebejot kad tie zliumbikai jau seniai niekam neidomus,kur cia sou????

konstantinas
konstantinas
prieš 13 metus

Sashos daina-Siaubas-labai nuobodi. Urte buvo verta finalo.Stai mano top 5 sio pusfinalio:

1)Urte
2)Monika
3)Martynas Beinaris
4)The indipendent
5)Mino arba Aurelija

jolanta
jolanta
prieš 13 metus

Sasos song daina tikrai nieko gero,Diuseldorfe jo daina laimetu paskutine vieta. O The independence tik geriausiu atveju,vaiku eurovizijai tinkami. Man patiko Aurelijos daina,jos tikras atlikimas,o ne rodymas trusiku,kaip kuriu kt. Galiu pasakyti monika pasirode neblogai. sios dvi merginos geriausios.

eureka
eureka
prieš 13 metus

KOSMARAS!!!TOTALUS!!!! Vakar supratau, kodel mes visada uzimame „pirmasias” vietas eurovizijoje. Buvo klaiku! Issiskyre Aurelijos, Mino na gal ir Urte neblogai, bet laimejo eurovizijos „pralaimejimu zinovas ” . Manau net Radzi 😀 uzimtu aukstesne vieta nei Jus visi isrinkote.
Siais metais ir vel bus GEDA.

Ieva
Ieva
prieš 13 metus

Aš už „The Independence”. Palaikom Kiprą, Vakarį ir Roką. Šaunuoliai. Linkėjimai Širvintoms. Mano miestas ;]*

kim
kim
prieš 13 metus

Monika – na pusė velnio – nei taip, nei ne.
Garbaniai – hahaha fainuoliai. Vakarėlis mokykloje:)
Saša – tyliu. Nei dainos, nei vaizdo, tik ‘haaajam the vyyyne’

Apibendrinant vakarykštį pusfinalį – siaubas traktorių gamykloje.

Saulytea
Saulytea
prieš 13 metus

Sashos daina nuostabi…:)

ghjgh
ghjgh
prieš 13 metus

Kažkaip nieko ypatingo šįiam pusfinaly nemačiau, tikiuos ateinantys bus stipresni.

D.T
D.T
prieš 13 metus

PERKLAUSIAU ,Sashos song dainą dar ir dar kartą,super šio atlikėjo balsu aš visada gėriuosi,per maža to pasakyti…aš be žodžių….super balsas …nėra ką pridurti

vertinu jo balsą saha song
vertinu jo balsą saha song
prieš 13 metus

sasha song ,už jį,už jo balsą jo kūrybą jis profesonalus,nors tiesą pasakius daina man ši neysiminė iš pirmo karto,bet tai ką jis daro kaip kuria koks balsas ,talentas už tai lenkiuosi jam ir sakau,Ačiū tau sasha song už tai ką tu darai,pirmyn taip ir toliau …o dėl eurovizijos ech buvo nebuvo ,sėkmės tau .

era
era
prieš 13 metus

Iš visų pasirodžiusių, šie ir buvo geriausi.Sveikinimai ir lauksiu finalo.

rūta
rūta
prieš 13 metus

Aš, eilinė žiūrovė, bet nuomonė sutampa su komisijos -Sasha Song daina fantastiška, pasirodė geriausiai.

Tautvydas
Administratorius
Tautvydas
prieš 13 metus

Bus taip, kaip norės komisija…