Vaikų Eurovizija

Šių metų „Vaikų Eurovizijos“ logotipas ir koncepcija

junior-eurovision-2009-sublogo

Šiandien Ukrainos televizija surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė naujausias žinias apie lapkričio 21 dieną šioje šalyje vyksiantį tarptautinį „Vaikų Eurovizijos“ konkursą.

Kaip ir kasmet, visų šalių atstovai neapsiribos vien repeticijomis. Visą renginio savaitę jaunuolių laukia ekskursijos, socialinės akcijos, o taip pat įvairūs renginiai „Euroklube“, neužmirštant atidarymo vakarėlio.

Pagrindinis renginio atspirties taškas bus emocijos. Vykdomasis prodiuseris teigė: „Kuo galime nustebinti Europos žiūrovą, kad būtų suprantama, jog renginys vyksta būtent Ukrainoje? Turime suteikti informacijos apie šalį, apie mūsų kultūrą. Priėjome išvados, kad reikia orientuotis į emocijas, nes turime reikalų su vaikais, kurių emocijos paprastos ir nuoširdžios. Juos nesunku patenkinti, nustebinti, tačiau ir nuvilti. Mes turime sukelti vaikams teigiamas emocijas, todėl šou pagrindu bus filmavimas stambiu planu, salės emocija ir televizijos žiūrovų reakcija. Režisieriams iškėlėme reikalavimą, kad Sporto Rūmų publika būtų aktyviai įtraukta į televizinį renginį.

Teigiamos emocijos pasireiškia ir konkurso logotipe, kurį įkvėpė Ukrainos dailininkės Marijos Primačenko kūrinys „Gyvenimo saulėgrąža“ (nuotrauka apačioje). Piešinys paremtas „Gyvenimo medžiu“, kuris buvo vaizduojamas įvairiuose ukrainiečių nacionaliniuose elementuose.

saulegrazos

Šį bei kitus nuoširdumu ir paprastumu pasižymėjusios Marijos Primačenko kūrybos elementus konkursui adaptuos dailininkas animatorius Stepan Koval.

Konkurso nugalėtojui atiteks išskirtinis 35 cm aukčio trofėjus. Visi kiti dalyviai taip pat gaus po atminimo dovaną, kuri daugelį metų primins apie šį gyvenimo įvyki ir patirtus įspūdžius.

Daugiau informacijos apie artėjantį konkursą ir jau išrinktus atstovus rasite specialiame „Eurodienos“ puslapyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Edgaras
Edgaras
prieš 14 metus

Kažin ar lietuvoje transliuos konkursą ?

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.