Eurovizija 2010 (atrankos)

Prasidėjo pasiruošimai 2010 metų atrankoms

Kai kurie Europos transliuotojai, vos atsisveikinę su 2009 metų „Eurovizijos“ konkursu, nieko neatidėliodami pradeda ruoštis kito savo šalies atstovo paieškai.

yle-finland

Suomijos televizija, kaip jau tapo įprasta, dalyvauti nacionalinėje atrankoje pakvies 12 atlikėjų ar grupių. Sausio 8, 15 ir 22 dienomis bus surengti pusfinaliai, kurių kiekviename pasirodys po 4 dalyvius. Trys iš keturių, surinkę daugiausiai žiūrovų balsų, pateks į finalą. Dar vieną dainininką deleguos televizija, o tai reiškia, jog po trijų pusfinalių iš nacionalinės atrankos iškris tik du dalyviai. Sausio 30 d. vyksiančiame finale atstovą išrinks tik žiūrovai. Visų dalyvių dainos negali būti viešai nuskambėjusios iki gruodžio 7 d.

ert-logoOikotimes.com praneša, kad Graikija kitąmet žada sugrįžti prie 2007 ir  2008 metų sistemos. Vasario mėnesį bus surengtas nacionalinis finalas, kuriame pasirodys 3-5 atlikėjai. Kam atiteks bilietas į Oslą, nuspręs komisija ir žiūrovai.

Švedijos televizija SVT iki spalio 22 d. laukia dainų „Melodifestivalen“ konkursui, kurio nugalėtojas keliaus į „Euroviziją“ kaimyninėje Norvegijoje. Nacionalinė atranka tradiciškai susidės iš keturių pusfinalių, antro šanso turo bei finalo.

SVT kasmet gauna tūkstančius dainų (pernai — 3440). Jas gali siųsti tik Švedijos autoriai.

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
karina
karina
prieš 14 metus

o kodel niekas nekuomentuoja

karina
karina
prieš 14 metus

taip anksti? na kad gera daina paruostu tai tikna

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.