Eurovizija 2009 (renginys)

Šiandien vakare – pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis!

Jau šiandien prasidės tai, ko visus metus laukė žmonės iš visos Europos. 22.00 val. nuskambėsiantis „Eurovizijos“ himnas paskelbs šio konkurso pirmojo pusfinalio pradžią. 18 valstybių atstovai stengsis pasirodyti kuo geriau, kad patektų į didįjį finalą, kuris vyks šeštadienį. Mūsų atstovas šiame pusfinalyje nepasirodys, todėl balsavimo teisės Lietuva neturės. Transliaciją galėsite stebėti Lietuvos Televizijos eteryje arba internetu. Pastaruoju būdu transliacija bus pasiekiama LRT svetainėje bei oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje.

Kviečiame pusfinalį praleisti kartu su „Eurodiena“. Nuo 21.45 val. svetainėje Jūsų laukia nuolat papildoma konkurso apžvalga, o komentaruose galėsite komentuoti ir diskutuoti su kitais „Eurodienos“ skaitytojais apie tai, ką matote. Taip pat galėsite balsuoti apklausose, matysite „Eurodienos“ redaktorių komandos įvertinimus.

Užsukti į „Eurodieną“ bus verta ir dėl kitų priežasčių — abiejų pusfinalių metu jūsų laukia konkursas. KIEKVIENAS, kuris iki balsavimo pabaigos apžvalgos komentaruose atspės visus 10 finalistų, laimės raktų pakabutį su „Eurovizine“ Lietuvos vėliavėle.

Kad stebėti „Euroviziją“ būtų įdomiau ir paprasčiau, siūlome atsisiųsti ir atspausdinti specialiai „Eurodienos“ paruoštus lapus. Prieš savo akis turėsite visų dalyvių eilės numerius, galėsite rašyti savo įvertinimus, o paskui ir vietas.

Vertikali versija skirta vienam žmogui, tuo tarpu horizontali yra pritaikoma keliems žmonėms — su didesniu lauku įvertinimams.

Atsisiųsti:
Pirmasis pusfinalis
Pirmasis pusfinalis (horizontali)

Failai atidaromi su „Adobe reader“ bei kitomis programomis, kurios palaiko PDF formatą.

5kll

Šou atidarys 2006 metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtojos seserys Tolmačiovos. Jos atskris ant šiųmetinio konkurso simbolio „Firebird“. Paskui pasirodys pusfinalio vedėjai Natalija Vodianova ir Andrėj Malachov, kurie pristatys balsavimo tvarką. Pagaliau ateis metas pasirodyti 18 šalių atstovams.

4kll

3kll

© Indrek Galetin (EBU)

Pirmo pusfinalio dalyviai:
Pasirodymo numeris ir šalis Atlikėjas Daina
1. Juodkalnija Andrea Demirovič Just Get Out Of My Life
2. Čekija „Gipsy cz.“ Aven Romale
3. Belgija Patrick Ouchene (Copycat) Copycat
4. Baltarusija Petr Elfimov Eyes That Never Lie
5. Švedija Malena Ernman La Voix
6. Armėnija Inga & Anush Jan Jan (Nor Par)
7. Andora Susanne Georgi La Teva Desicio (Get A Life)
8. Šveicarija „Lovebugs“ The Heighest Heights
9. Turkija Hadise Dum Tek Tek
10. Izraelis Noa & Mira Awad There Must Be Another Way
11. Bulgarija Krassimir Avramov Illusion
12. Islandija Yohanna Is It True?
13. Makedonija „Next Time“ Neshto Shto Ke Ostane
14. Rumunija Elena The Balkan Girls
15. Suomija „Waldo’s People“ Lose Control
16. Portugalija „Flor-de-lis“ Todas As Ruas Do Amor
17. Malta Chiara What If We
18. Bosnija ir Hercegovina „Regina“ Bistra Voda

Pertraukos:

  1. Tarp Armėnijos ir Andoros (rodomi vaizdai apie dalyvių atvykimą į Maskvą, scenos statymą)
  2. Tarp Izraelio ir Bulgarijos ( rodomas vaizdas iš „žaliojo“ kambarėlio)
  3. Tarp Suomijos ir Portugalijos (vėl bus rodomas vaizdas iš dalyvių kambarėlio, vedėjai pristatys oficialus „Eurovizijos“ CD ir DVD diskus)

Kai visi dalyviai sudainuos savo kūrinius, vedėjai praneš apie balsavimo pradžią. Atiduoti balsus už savo favoritus bus galima 15 minučių. Balsavimo metu du kartus matysime visus pasirodymus sutrumpintai. Taip pat išvysime klipą, kuriame bus kalbama apie Rusijos pasiekimus 2008 metais (pergalė „Eurovizijoje“, ledo ritulyje, triumfas „Mis Pasaulis“ konkurse).

gene58

gene59

Kol bus skaičiuojami balsai, scenoje dainuos Rusijos armijos choras, kurio pasirodymą užbaigs 2003 metų Rusijos atstovės, t.A.T.u merginos. Jos atliks dainą „Not gonna get us“. Pasibaigus numeriui, matysime penkių finalistų dainų sutrumpinimus, po kurių ateis metas vakaro kulminacijai.

gene60

gene61

gene62

Nuotraukos: Indrek Galetin (EBU)

Šiais metais vedėjai vokų neatplėšinės. Ekrane pasirodys judantis vokas. Jam sustojus ir atsidarius, pamatysime vardą šalies, keliaujančios į finalą. Šou tradiciškai užbaigs ant scenos užlipęs laimingasis pusfinalininkų dešimtukas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

54 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lakkys
Lakkys
prieš 14 metus

Siaubas , kokie tragiski vedejai, ne tas zodis, nusisneka, stumdos, maivos ir kalba su tokiu slyksciu akcentu: pusiau rusiskai pusiau angliskai. Kaip neprofesionalu. Va tau ir maskvos Eurovizija;D

Monika
Monika
prieš 14 metus

realiai tikrai visiškai kitaip atrodė 😀
bet galėjo mažesnius batus apauti, nes vyras šalia jos nekaip atrodė 😀

Simona
Simona
prieš 14 metus

Ta vedėja per teliką daug gražesnė atrodė, negu nuotraukoj xDD

LOLsas
LOLsas
prieš 14 metus

Prie ko cia tas amrijos choras? Nu bliam, nebutu Rusija – viskasm ilitarizuota, fee..