Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Organizavimas

Šį vakarą – „Eurovizijos“ finalas! Ketvirtoji pasirodys Ieva Zasimauskaitė

Šį vakarą, 22.00 val. (Lietuvos laiku), Portugalijos „Altice“ scenoje prasidės 62-osios „Eurovizijos“ finalas. Dėl nugalėtojo vardo kovos 26-ių valstybių atstovai, tarp kurių ir ketvirtoji pasirodysianti Lietuvos viltis Ieva Zasimauskaitė.

Tradiciškai, vakaro rezultatus lems ne tik žiūrovai, bet ir profesionali komisija. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio. Kaip ir praėjusiais metais, komisija ir žiūrovai išdalys atskirus balsų rinkinius. Lietuvos žiuri šiemet sudaro Lauras Lučiūnas, Jurga Šeduikytė-Bareikienė, Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Leon Somov ir Mindaugas Urbaitis. Pasibaigus žiūrovų balsavimui, vedėjai skambins į 43 šalis ir sužinos visų nacionalinių komisijų balus. Lietuvos žiuri verdiktą 41-uoju numeriu ir vėl praneš Eglė Daugėlaitė. Tuomet kompiuteris suskaičiuos visų šalių žiūrovų skirtus balus, o vedėjai juos garsiai paskelbs nuo valstybės, gavusios mažiausiai žiūrovų balų, iki tos, kuri surinks daugiausia. Taip bus išlaikyta įtampa ir nugalėtojas paaiškės tik paskutinę akimirką. Primename, jog šiuo metu lažybininkai favoritėmis įvardija Kipro ir Izraelio atstoves.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu „Youtube“ ir LRT svetainėje.

Skaitytojus kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – vienas dalyvis, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodamas atspės visas į pirmąjį penketuką pateksiančias šalis, laimės „Eurovizijos“ suvenyrą. Esant didesniam teisingai atsakiusių dalyvių skaičiui, bus traukiami burtai.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Renginį pradės portugališką fado muziką atliksančios Mariza ir Ana Moura. Tuomet scenoje vyks tradicinis šalių paradas, o vėliau pasirodys renginio vedėjos – Sílvia Alberto, Daniela Ruah, Catarina Furtado ir Filomena Cautela.

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01  Ukraina Mélovin „Under the Ladder“
02  Ispanija Amaia y Alfred „Tu canción“
03  Slovėnija Lea Sirk „Hvala, Ne“
04  Lietuva Ieva Zasimauskaitė „When We’re Old“
05  Austrija Cesár Sampson „Nobody But You“
06  Estija Elina Nechayeva „La forza“
07  Norvegija Alexander Rybak „That’s How You Write a Song“
08  Portugalija Cláudia Pascoal „O jardim“
09  Jungtinė Karalystė SuRie „Storm“
10  Serbija Sanja Ilić ir Balkanika „Nova deca“
11  Vokietija Michael Schulte „You Let Me Walk Alone“
12  Albanija Eugent Bushpepa „Mall“
13  Prancūzija „Madame Monsieur“ „Mercy“
14  Čekija Mikolas Josef „Lie to Me“
15  Danija Rasmussen „Higer Ground“
16  Australija Jessica Mauboy „We Got Love“
17  Suomija Saara Aalto „Monsters“
18  Bulgarija „Equinox“ „Bones“
19  Moldova „DoReDoS“ „My Lucky Day“
20  Švedija Benjamin Ingrosso „Dance You Off“
21  Vengrija AWS „Viszlát nyár“
22  Izraelis Netta Barzilai „Toy“
23  Nyderlandai Waylon „Outlaw In ‘Em“
24  Airija Ryan O’Shaughnessy „Together“
25  Kipras Eleni Foureira „Fuego“
26  Italija Ermal Meta e Fabrizio Moro „Non mi avete fatto niente“

Pertraukos:

  1. Tarp Portugalijos ir Jungtinės Karalystės;
  2. Tarp Australijos ir Suomijos.

Prasidėjus balsavimui, kelis kartus išvysime visų dainų pakartojimus. Tarp jų bus rodomi dar keli šmaikštūs portugalų parengti vaizdo įrašai, o vėliau sceną užims Sara Tavares. Galiausiai, prieš pradedant skelbti nacionalinių komisijų balsus, pasirodymą surengs pernai „Eurovizijoje“ triumfavęs Salvador Sobral – vaikinas atliks du kūrinius, o su juo kartu dainuos ir brazilas Caetano Veloso. Taip pat bus prisimenama ir praėjusių metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtoja Polina Bogusevich.

Galiausiai, ateis metas vakaro kulminacijai – balsavimui – po kurio paaiškės, kam atiteks šių metų konkurso trofėjus ir kokią vietą užims Ieva Zasimauskaitė.

„Eurodiena“ linki visiems gražaus „eurovizinio“ vakaro!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus