Thomas Hanses (EBU) nuotr.
OrganizavimasRepeticijos

Repetuoja Sanja Ilić ir „Balkanika“ iš Serbijos

Iš Lisabonos praneša „Eurodienos“ reporterė Virginija.

Tretieji į sceną antrojo pusfinalio metu lips Serbijos atstovai Sanja Ilić ir „Balkanika“. Vietą finale jie bandys užsitikrinti su kūriniu „Nova deca“.

Pasirodymas, kurį šį rytą išvydome spaudos centre, atrodė šiek tiek pakitęs nuo matyto nacionaliniame „Beovizijos“ finale – tik šį kartą choreografija buvo panašesnė į betvarkę. Filmavimas prasideda ekrane matant Sanja Ilić, grojantį tradiciniu balkanų folkloro instrumentu, bet, ko gero, legendinės grupės įkūrėjas „Eurovizijos“ scenoje šlovės spinduliuose nesimaudys – be įžanginės scenos kameros daugiau jo nebeužfiksuoja.

Scenos gilumoje stovi vyras grojantis dideliu būgnų rinkiniu. Centre – pagrindinis vokalistas ir trys moterys, kurios jį bando vilioti viso kūrinio metu. „Balkanika“ kolektyvas garsėja savo kuriama muzika, kurioje scenovinius Balkanų pusiasalio skambesius derina su populiariaja muzika. Ir nors jiems tai neblogai pavyko perteikti nacionalinio finalo metu, „Eurovizijos“ scenoje ši idėja tiesiog pradingsta, o senoviniais drabužiais vilkintys grupės nariai naujų vėjų taip pat neįneša. Vokalai skamba gerai.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Serbija turi šalies, nesunkiai patenkančios į finalą reputaciją, ypač atlikdama kūrinius, kuriuose skamba tautiniai motyvai. Deja, šį kartą graži idėja tiesiog išblėsta, kolektyvio repeticija suglumino spaudos centre susirinkusius žurnalistus, o žiūrovai prie televizijos ekranų, mano manymu, taip pat liks sutrikę.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus