Thomas Hanses (EBU) nuotr.
OrganizavimasRepeticijos

Airija „Eurovizijai“ paruošė romantika alsuojantį pasirodymą

Iš Lisabonos praneša „Eurodienos“ reporterė Virginija.

Priešpaskutinis šį vakarą ir pirmojo pusfinalio metu pasirodė Airijos atstovas Ryan O’Shaughessy. Sužavėti Europą vaikinas bandys su kūriniu „Together“ ir gan minimalistiniu jo atlikimu.

Ryan viso pasirodymo metu stovi centre ir iš rankų nepaleidžia gitaros. Scenos pakraštyje sėdi mergina, kuri pagrindiniam dainininkui akomponuoja pianinu. Retkarčiais jie ilgesingai pažvelgia vienas kitam į akis, tai repeticijai tik prideda jaukumo. Konkursinės dainos vaizdo klipą, filmuotą Dublino gatvėse, dainininkas nusprendė perkelti į „Altice“ arenos sceną. Pasirodymas pagyvinamas žibintų ir suoliuko imitacijomis, o antroje dainos pusėje per tiltelį atskuba ir klipe matyta šokėjų pora. Vaikinai daug juda scenoje, bet yra sukuriama iliuzija, jog veiksmas vyksta daug toliau nuo pagrindinio dainininko.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Antroje kūrinio dalyje nuo lubų leidžiasi snaigės, plonu sluoksniu užklojančios sceną. Airio vokalas nė karto nesuvirpa, o pritariančiųjų dainininkių balsai tik gražiai papildo muzikinę harmoniją. Jeigu prieš repeticijų pradžią iš šio pasirodymo nesitikėjau aukštų pasiekimų, po šiandienos bandymų Ryan pavergė mano širdį šia jaukumu alsuojančia interpretacija. Vis dar nedrįsčiau teigti, jog ši scenografija įtrauks Airiją į patenkančiųjų į finalą sąrašą, bet tikrai padės pakilti iš propgnozuojamų paskutinių vietų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus