Andres Putting (EBU) nuotr.
OrganizavimasRepeticijos

Graikija konkursui įspūdingo šou neparuošė

Iš Lisabonos praneša „Eurodienos“ reporterė Virginija.

Viena laukiamiausių antradienio bei turbūt viso pirmojo pusfinalio repeticijų priklauso Graikijai. Šalies garbę konkurse ginanti Yianna Terzi nedalyvavo nė viename pristatomajame vakarėlyje, ir be išleisto oficialaus vaizdo klipo, niekas nėra girdėjęs kūrinio „Oniro mou“ skambančio gyvai. 

Scenografiniai sprendimai nenustebino, o vyraujantis spalvų derinys primena daugybę praeityje matytų Graikijos pasirodymų – arena apšviesta mėlynai, o dainininkė vilki baltą suknelę. Pasirodymo metu Yianna scenoje stovi viena, atlikėjos dėvima suknelė ilgomis rankovėmis gražiai plaikstosi vėjo mašinų pagalba, bet išsitaršę plaukai visiškai nesiderina prie klasikinio įvaizdžio. Pirmieji du bandymai atrodė neužbaigti, dainininkės šokio judesiai sukaustyti ir niekaip nepavyko suprasti, kokią paskirtį turi mėlynais dažais ištepta ranka. Trečiojo bandymo transliavimas spaudos centre buvo nutrauktas vos po kelių sekundžių, tad vis dar nežinome kokios detalės liko paslaptyje ir ar pasirodymas, kurį matys televizijos žiūrovai, bus papildytas hologramomis.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Dainininkei pritaria užkulisiuose paslėpti pritariantieji vokalistai, bet kaip ir daugumos šiandieną matytų repeticijų metu, jie skamba šiek tiek per garsiai. Graikijos delegacija labai stengėsi sukurti įspūdingą kulminaciją, deja pasiekti šio efekto jiems nepavyko – Yianna bandė pademonstruoti savo vokalinius sugebėjimus, bet tai tiesiog buvo užgošta per garsių pritariančiųjų vokalistų.

Kolkas yra sunku vertinti Graikijos repeticiją, nes pasirodymas yra neišbaigtas ir trūksta daugelio detalių. Manau kiekvienas, iš taip ilgai paslaptyje laikyto pasirodymo ir tautiniais motyvais skambančio kūrinio tikėjosi tikrai daug įspūdingesnio pateikimo. Repeticijos spaudos centre sulaukė vangių plojimų, tad nenustebčiau jeigu lažybininkai šiai šaliai nebežadėtų aukštumų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus