Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Portugalija

Nuo pato kovo mėnesio kiekvieną dieną Jums pristatėme po vieną šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvį. Šiandien rubriką užbaigiame su Portugalijos atstove ir primename, jog jau rytoj Lisabonoje prasidės pirmosios asmeninės dalyvių repeticijos.


Šalis: Portugalija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., finalas;
Pasirodymo numeris: 8;
Atlikėjas: Cláudia Pascoal;
Daina: „O Jardim“;
Kūrinio autoriai: Isaura (m/ž).


Cláudia Pascoal:

Šiųmetinės „Eurovizijos“ šeimininkei Portugalijai atstovausianti 23-ejų Cláudia muzika susidomėjo dar vaikystėje. 15-kos metų atlikėja išmoko groti gitara, o pirmuosius savo pasirodymus rengė gatvėje. 2010 metais mergina dalyvavo talentų šou „Ídolos“, o 2013 metais pasirodė portugališkame „X-Faktoriuje“.

Visgi pasisekimo Cláudia sulaukė tik 2017 metais, kuomet dalyvavo „The Voice“ projekte ir nukeliavo iki pat pusfinalių. Atlikėjai pritrūko iki žingsnio iki finalo, tačiau tai nesutrukdė išgarsėti šalyje.

Praeitais metais mergina įrašė kūrinį su kitu „The Voice“ projekte išgarsėjusiu atlikėju Pedro Gonçalves. Be to, Cláudia dainuoja grupėje „MORHUA“ ir yra kolektyvo lyderė. Įdomu tai, jog mergina taip pat buvo pokalbių laidos paaugliams „CurtoCircuito“ vedėja.

„Eurovizijoje“ skambėsiantį kūrinį „O Jardim“ parašė kompozitorė ir atlikėja Isaura, kuri kartu su Cláudia pasirodys konkurso scenoje ir atliks kelias kūrinio eilutes.

Portugalija „Eurovizijoje“:

Portugalija pirmą kartą pasirodė 1964 metais ir savo pirmosios pergalės konkurse laukė net 53 metus. Ilgą laiką geriausiu šalies pasiekimu konkurse buvo 1996 iškovota šešta vieta, tačiau pernai Kijeve Salvadoras Sobral susižėrė 758 taškus ir tapo konkurso nugalėtoju, tad šiemet visų akys nukryps į Lisaboną, kurioje vyks 63-oji „Eurovizija“.

Portugalija yra viena iš nedaugelio konkurse dalyvaujančių šalių (neskaitant anglakalbių valstybių), savo kūrinius visuomet atliekančių gimtąja kalba. 2003, 2005 ir 2006 metais dainos iš dalies buvo atliktos angliškai, tačiau visi kiti kūriniai skambėjo tik portugališkai.

Statistiškai, šalis daugiausia balų skiria Švedijai, o sulaukia iš vienintelės kaimynės Ispanijos.

Claudia socialiniuose tinkluose:

Justas: Fenomenali daina, nes klausantis jos atrodo, kad ji trunka mažiau nei 2 minutes. Emocionalu, nuostabu – visa daina praplaukia nepastebimai greitai bei paliečia širdį, o Claudia yra nuostabi. Tik šiek tiek bijau, kad Europa gali jos ir neįvertinti. 10/10

Tautvydas: Puikus, lengvas kūrinys, kuris praskrieja lyg švelnus brizas, viduje sukeldamas šiltas emocijas. „O Jardim“ yra vienas geriausių šalies-šeimininkės kūrinių per pastarąjį dešimtmetį ir tikrai vertas vietos kairėje rezultatų lentelės pusėje. 9/10

Evelina: Tokia žavingai keista daina. Nesupratau nė žodžio, tačiau kažkas užkabino. Tikriausiai – jautrus atlikimas. 9/10

Virginija: Graži, jausminga daina. Tos kelios minutės greitai prabėga, o nuo Claudios neįmanoma atplėšti akių. Bet nuo pat tos akimirkos, Kai išgirdau šį kūrinį, manes neapleidžia jausmas, jog ši daina niekada nebūtų laimėjusi nacionalinės atrankos, ar tuo labiau pasiekusi finalo Didžiojoje „Eurovizijoje“, jeigu ne praeitų metų Salvadoro pergalė. 8/10

Bendras įvertinimas: 8.4

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus