Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Ispanija

Šalis: Ispanija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., finalas;
Atlikėjai: Amaia & Alfred;
Daina: „Tu Canción“;
Kūrinio autoriai: Raul Gomez Garcia (m / ž), Sylvia Ruth Santoro Lopez (m / ž).


Amaia & Alfred:

Šiemet ispanai šalies atstovo „Eurovizijos“ dainų konkursui nusprendė ieškoti tarp „Operación Triunfo“ laidos dalyvių. Du konkurso finalistai Alfred ir Amaia iškovojo pergalę specialioje „Eurovizijai“ skirtoje laidoje.

Dvidešimt vienerių Alfred García Castillo augo Barselonoje, muzikantų šeimoje. Jau trečius metus jis gilinasi į garso ir vaizdo įrašų komunikaciją universitete, neseniai prie akademinio sąrašo pridėjo ir muzikos specialybę. Alfredo yra įrašęs tris savo kurtos muzikos albumus ir turi planų netrukus išleisti filmą, kurį ne tik pats režisavo, bet ir sukūrė garso takelį. Kaip savo muzikinius idealus vaikinas įvardija Jeff Buckley, Bob Dylan, Ray Charles, Nick Cave ir Leonard Cohen.

Devyniolikmetė Amaia Romero Arbizu augo Ispanijos šiaurėje, o viena iš realybės šou „Operación Triunfo“ dalyvių tapo iškart pabaigusi vidurinę mokyklą. Mergina groja pianinu, būgnais, gitara ir ukulele, bet išduoda, jog labiau nei groti šiais instrumetais jai patinka dainuoti. Laidos metu savo jausmingais dainų atlikimais ir įspūdingomis balso galimybės mergina pavergė daugybės ispanų širdis. Praėjus savaitei po to, kai Amaia iškovojo teisę atstovauti Ispanijai „Eurovizijoje“, ji taip pat triumfavo „Operación Triunfo“ finale. Mergina muzikinio įkvėpimo sėmėsi klausydama grupių „The Beatles“ ir „El Mató a Un Policía Motorizado“, taip pat atlikėjų Paul McCartney, Rosalía, Sílvia Perez Cruz.

Ispanija „Eurovizijoje“:

Ispanija dainų konkurse dalyvauja nuo 1961 metų. Jau 57 kartus „Eurovizijoje“ pasirodžiusi šalis savo sąskaitoje turi dvi pergales, kurias pavyko iškovoti 1969 ir 1969 metais. Prie trofėjaus priartėti vėliau pavyko dar keturiems šalies atstovams, kurie užėmė antrą vietą. Šiame tūkstantmetyje Ispanijai sekasi ne itin gerai – nors tarp 2001 ir 2004 metų ketverius metus iš eilės buvo iškovotos vietos pirmajame dešimtuke, per pastaruosius trylika metų tik dvi šalies atstovės, Pastora Soler (2012 m.) ir Ruth Lorenzo (2014 m.), pasiekė geriausiųjų dešimtuką. Pernai Kijeve šalis penktą kartą istorijoje ir pirmą kartą per 18 metų liko paskutinėje vietoje.

Ispanijos atstovai „Eurovizijoje“ beveik visuomet dainuoja gimtąja kalba, tačiau neretai kūriniai yra papildomi anglišku tekstu. 2016 metais atstovavusi Barei buvo pirmoji ir kol kas vienintelė šalies atstovė, visą dainą atlikusi anglų kalba.

Amaia ir Alfred socialiniuose tinkluose:

Tautvydas: Šis kūrinys mane sužavėjo. Tarp atlikėjų jaučiasi ryšys, kuris tik dar sustiprina bendrą dainos ir pasirodymo efektą. Puikus pasirinkimas, tačiau šį kūrinį iš esmės įsivaizduoju tiek rezultatų lentelės viršuje, tiek ir apačioje. Bet kokiu atveju, mano simpatijas Ispanija šiemet tikrai pelno. 10/10

Eimantas: Ispanai siunčia arba kažką gailaus arba kažką normalaus. Tai šiemet pastarasis variantas. 8/10

Kristina: Ši daina tikriausiai patiks visiems jaunatvišką romantiką mėgstantiems žmonėms, tačiau manęs ji visiškai nesužavėjo. Tiek kūrinys, tiek pasirodymas yra labai saldūs, galbūt net per daug, o vienas prie kito prilipę atlikėjai netgi verčia jaustis šiek tiek nejaukiai. 3/10

Bendras įvertinimas: 8.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus