EBU nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Lenkija

Šalis: Lenkija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 11;
Atlikėjai: Gromee feat. Lukas Meijer;
Daina: „Light Me Up“;
Kūrinio autoriai: Andrzej Gromala (m / ž), Lukas Meijer (m / ž), Mahan Moin (m / ž), Christian Rabb (m / ž).


Gromee:

Andžej Gromala, geriau žinomas Gromee pseudonimu, gimė Krokuvoje. 2002 metais įkūrė radijo stotį „Region“, kuri netrukus buvo pervadinta į „RMF MAXXX“. Būdamas prodiuseriu dirbo su garsiomis pasaulio įrašų studijomis, o pirmo rimtesnio pripažinimo sulaukė 2015 metais, pristatęs singlą „Follow You“, kuris šturmavo lenkų radijo stočių topus ir užėmė 11-ą vietą „AirPlay Chart“ populiariausių dainų sąraše. Pernai „Eska“ muzikos apdovanojimuose Gromee pelnė geriausio Lenkijos muzikos prodiuserio ir didžėjaus titulą.

Lukas Meijer:

Lukas Meijer yra geriau žinomas Švedijoje kaip tekstų ir muzikos autorius bei roko grupės „No Sleep For Lucy“ vokalistas. Atlikėjas iki šiol yra bendradarbiavęs su tokiomis įžymybėmis, kaip Stevie Aiello („30 Seconds To Mars“), Tommy Henriksen (Alice Cooper, „Hollywood Vampires“) ir „Grammy“ apdovanojimui nominuotu Mark Holman („Daugthry“, „Three Days Grace“).

„Light Me Up“ yra antrasis bendrai išleistas Gromee ir Luko Meijer darbas. Rudenį išleistas dueto singlas „Without you“ sulaukė daugiau nei 8 milijonų peržiūrų „Youtube“ platformoje.

Lenkija „Eurovizijoje“:

Konkurse Lenkija pasirodė iš viso 20 kartų. Iki šiol geriausias šalies rezultatas yra 1994 metais, dalyvaujant pirmąjį kartą, Edytos Górniak iškovota antra vieta. Po nesėkmingų rezultatų grandinės Lenkijos transliuotojas nusprendė pasitraukti iš konkurso, todėl 2012 ir 2013 metais lenkų atstovų konkurse neišvydome. Vis dėlto pertrauka išėjo valstybei į naudą – po sugrįžimo lenkai pasirodė „Eurovizijos“ finale ketverius metus iš eilės. Statistiškai daugiausia taškų lenkai skiria Ukrainai ir Švedijai, o daugiausia palaikymo sulaukia iš Vokietijos ir Airijos.

Gromee socialiniuose tinkluose:

 

Lukas Meijer socialiniuose tinkluose:

 

Tautvydas: Daina, kurią įsivaizduoju skambant automobilyje vykstant vasarą į pajūrį – „Light Me Up“ yra puikus radijo hitas, tačiau gyvo pasirodymo metu kūrinys praranda dalį savo šarmo. Manyčiau, kad Lenkijai pavyks ir vėl patekti į finalą, tačiau jame aukštos vietos neprognozuočiau. 6/10

Andžej:  Pagaliau lenkai į konkursą siunčia „užvedančią“ dainą. Atlikėjo vokalas skamba puikiai ir pačią dainą jau transliuoja daugelis Europos radijo stočių, tai daug ką pasako. Tačiau tokia muzika reikalauja rimtesnio scenografinio pasirengimo, kurio nacionalinėje atrankoje neišvydome. Man maloniau yra klausytis šio kūrinio kokybiško studijinio įrašo radijo eteryje, nes monotoniškumas scenoje po pirmos minutės jau pradeda pabosti. 7/10

Bendras įvertinimas: 7.1

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus