Eurovision.tv
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: San Marinas

Šalis: San Marinas;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 4;
Atlikėjai: Jessika featuring Jenifer Brening;
Daina: „Who We Are“;
Kūrinio autoriai: Mathias Strasser (m/ž), Christof Straub (m/ž), Zoe Straub (m/ž), Jenifer Brening (m/ž), Stefan Moessle (m/ž).


Jessika & Jenifer Brening:

Šiemet San Marinui atstovausianti Jessika Muscat gimė 1989 Maltoje. 2004 metais mergina dalyvavo nacionalinėje Maltos atrankoje į „Vaikų „Euroviziją“, tačiau išgarsėjo 2008 metais, kuomet pirmą kartą bandė išvažiuoti į didįjį konkursą. Tuomet Jessikos atliktas „Tangled“ į atrankos finalą nepateko, tačiau jis dar ilgai skambėjo Maltos radijo stotyse. Nuo 2009 iki 2016 atlikėja kiekvienais metais siekė bilieto į „Euroviziją“, tačiau prie pergalės mergina iš esmės niekada nepriartėjo. 2014 metais Jessikai pavyko pavergti šalies publiką ir užimti pirmą vietą jų balsavime, tačiau pritrūko komisijos palaikymo ir galutinėje lentelėje atlikėja liko tik aštunta. 2017 metų Maltos atrankai Jessika pateikė net tris kūrinius, tačiau nei vienas nepateko į 16-kos finalistų sąrašą. Visgi pirmasis kartas šiųmetinėje San Marino atrankoje buvo sėkmingas ir mergina pagaliau pasirodys didžiojoje „Eurovizijoje“.

1996 metais Vokietijoje gimusi Jenifer Brening dainuoti pradėjo ankstyvoje vaikystėje. Jau užaugusi atlikėja į „Youtube“ platformą pradėjo kelti įvairių dainų perdirbinius ir sulaukė daugybės gerbėjų bei palaikymo. 2011 metais atlikėja dalyvavo Vokietijos muzikiniame projekte „The Winner Is“ ir pasiekė finalą. 2013 metais pasirodė pirmasis atlikėjos kūrinys „Not That Guy“, o 2015 metais Jenifer parašė pirmąjį savo kūrinį „ASAP“. San Marino atrankoje atlikėja turėjo ir solinį kūrinį, tačiau į „Euroviziją“ vyks kaip dueto narė.

Verta paminėti, jog viena iš komisijos narių atrankos metu buvo ir prie „eurovizinės“ dainos „Who We Are“ kūrybinio proceso prisidėjo 2016 metais Austrijai konkurse atstovavusi Zoe Straub.

San Marinas „Eurovizijoje“:

2008 metais konkurse debiutavęs San Marinas šiemet „Eurovizijoje“ pasirodys jau devintą kartą. Per šį laikotarpį net keturis kartus šaliai atstovavo Valentina Monetta, kuriai 2014 metais pavyko San Mariną išvesti į „Eurovizijos“ finalą. Du sykius – 2013 ir 2016 metais, šalies atstovams iki finalo pritrūko vos kelių vietų, tačiau taip pat du kartus San Marinas užėmė paskutinę vietą. Nesėkmingas buvo šalies debiutas 2008 metais, kuomet grupė „Miodio“ surinko tik penkis taškus, tačiau dar didesnę nesėkmę pernai Kijeve patyrė jau minėtoji Valentina Monetta, pasirodžiusi kartu su atlikėju Jimmie Wilson. Jų duetas sulaukė vos vieno taško, kurį skyrė Vokietijos žiūrovai. Statistiškai San Marinas daugiausia taškų skiria Graikijai, o sulaukia iš Azerbaidžano.

Jessika ir Jenifer socialiniuose tinkluose:


Tautvydas: Manau, jog yra apgailėtina, kad atranka, kurioje galėjo dalyvauti atlikėjai iš viso pasaulio, baigėsi tokiu pasirinkimu. Daina yra nyki ir neįdomi, pasirodyme naudoti robotai atrodo absoliučiai beprasmiški. Maltietė Jessika gali džiaugtis tuo, jog į „Euroviziją“ važiuos po San Marino vėliava, pasirodys antrajame pusfinalyje ir turbūt sulauks nemažai taškų iš gimtosios Maltos. 4/10

Deividas: Apie kebloką nykštukinės valstybės padėtį konkurse jau kalbėta ne kartą. Galima suprasti, kad tokiai šaliai tikrai sunkoka surasti savąjį atstovą. Visgi šiųmetinė San Marino paraiška yra daugiau negu nuvilianti. 4/10

Andžej: Nusivylimas… Mielai scenoje palikčiau tik robotukus, o solistes išsiųsčiau atgal iš kur atvyko. Daina primena labai pigią Måns Zelmerlöw „Heroes“ kopiją. Nepajėgiu išklausyti kūrinio iki pabaigos ir negaliu stebėti, kaip užtikrintai Jessika šypsosi atlikdama šį pusfabrikatį. Ji turėjo daug stipresnių dainų Maltos nacionalinėse atrankose, bet važiuos į konkursą su kūriniu, kuris ją pražudys. 2/10

Bendras įvertinimas: 3.4

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus