HRT nuotr.
Dalyviai

Eurodrama: kroatų atstovė Franka kaltinama „eurovizinio“ kūrinio vagyste

Rumunų atlikėjas Guez kaltina 2018 metų Kroatijos atstovę „Eurovizijoje“ Franką ir jos konkursinės dainos „Crazy“ kompozitorių Branimirą Michalevič savo kūrinio „Ceea ce iubim“ plagijavimu.

Rumunų atlikėjo daina buvo patalpinta oficialiame „Royal House Entertainment“ kanale „Youtube“ platformoje vasario 24 dieną, likus pusantros savaitės iki Kroatijos „eurovizinio“ kūrinio premjeros. Įrašo aprašyme nurodyta, jog autorinės kūrinio teisės buvo užregistruotos dar 2017 metais.

YouTube player

Akivaizdu, jog instrumentinė „Ceea ce iubim“ versija yra identiška konkursinei Frankos paraiškai, kuri buvo pristatyta kovo 6-ąją. Atlikėja buvo paskelbta Kroatijos atstove vasario 13-ąją, o „Crazy“ kūrinio ištrauka pirmą kartą buvo paskelbta vasario 26 dieną.

Pirmą kartą Guez pareiškė kaltinimus plagijavimu kovo 18-ą dieną, tačiau tuo metu jie nesulaukė pakankamai dėmesio. „Aš noriu visiems jums paskelbti, jog šiandien aš patekau į istoriją. Susitiksime po kelių dienų“, – socialiniuose tinkluose rašė Guez, kai žinia apie „plagiatą“ pradėjo plisti po žiniasklaidos priemones.

Kol kas neaišku, kokiu būdu kroatų „eurovizinės“ dainos instrumentinė versija galėjo patekti į rumunų atlikėjo rankas, tačiau akivaizdu, jog šioje situacijoje nevertėtų kalbėti būtent apie plagiatą, kadangi tarp dviejų dainų premjerų praėjo per mažai laiko. Tikėtina, jog abu atlikėjai įsigijo tos pačios įmonės muzikos semplus, naudojamus kūrinių aranžuotėms sukurti. Europos Transliuotojų Sąjunga ir kroatų transliuotojas kol kas šios situacijos nekomentavo.

YouTube player

Kaip manote, kurio atlikėjo kūrinys skamba geriau? Ar vienas iš jų iš tiesų apsivogė? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Šaltinis: esckaz.com

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus