Aurelia Minev/ERR nuotr.
Dalyviai

„Eesti Laul 2018“ finale triumfavo Elina Nechayeva

10 tūkst. žiūrovų talpinančioje Talino „Saku Suurhall“ arenoje šįvakar paaiškėjo, kas tapo Estijos atstovu šių metų „Eurovizijoje“. Lažybininkų prognozės pasitvirtino – sėkmingai patekusi į superfinalą ir jame savo konkurentus įveikusi Elina Nechayeva džiaugėsi iškovota pergale.

Nors finale varžėsi 10 dalyvių, į superfinalą iškopė tik 3 daugiausiai komisijos ir žiūrovų palaikymo gavę konkursantai. Galutinio sprendimo teisė, kaip ir įprastai, buvo atiduota tik žiūrovams.

Superfinalo rezultatai:

  1. Elina Nechayeva – „La Forza“
  2. Stig Rästa – „Home“
  3. Vajé – „Laura (Walk with Me)“

Elina gimė Taline. Pirmosios pamokos Estijos sostinės muzikos mokykloje, 15-os metų patirtis chore „Raduga”, studijos Talino universiteto Menų fakultete bei Estijos muzikos ir teatro akademijoje padėjo tvirtą muzikinį pagrindą 26-erių sopranui. Nors pasirodymai muzikiniuose šalies televizijos projektuose Elinai neatnešė didžiulės sėkmės, vėliau jauna moteris skynė laurus įvairiuose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Tiesa, ant „Eesti Laul“ scenos Elina lipo tikrai ne pirmą kartą. Pernai su eterio kolega Marko Reikop ji vedė abu Estijos atrankos į „Euroviziją“ pusfinalius.

Pagrindinė „eurovizinio“ atlikėjos kūrinio „La Forza“ (liet. „Jėga“) mintis yra tai, kad meilė – pati galingiausia jėga šiame pasaulyje. Pati Elina pasakoja, jog ši daina yra apie „amžiną meilę, suteikiančią mums sparnus, pakeliančią į aukštumas ir nušviečiančią mūsų gyvenimą.“ Beje, tai bus pirmas kartas, kai estų atstovas konkurse dainuos itališkai.

Finalo pasirodymas:

YouTube player
YouTube player

Pastarieji dveji metai „Eurovizijoje“ estams nebuvo sėkmingi. 2016 m. Estijai atstovavęs Jüri Pootsmann pirmajame pusfinalyje liko paskutinis, o pernykštis Koit Toome ir Lauros duetas savo pasirodymą konkurse taip pat baigė pusfinalyje, užėmę 14-ą vietą. Ar pavyks Elinai išvesti savo šalį į „Eurovizijos“ finalą ir jame sužibėti, sužinosime jau gegužę.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero, nepateks i finala

obie
obie
prieš 6 metus

nekalbėkit apie senatvę.Tai eilinis,puikus,LAISVAS gyvenimo etapas.Puiku ,kai esi nuo nieko nepriklausomas(nebent nuo kainų ar žmonos,vyro).O kai bus apie 90 tada jau reikia pradėt tvarkyt savo daiktus,kad kitiem nereikėtų.AČiū už puikų situacijos apibūdinimą .Tvirtos širdies ir geros nuotaikos,o ta veidmainė vistiek gaus,ko nusipelnė.Beje, labai graži diena šiandien.Gal su slidėm nuo kalniuko?

Eurovizin
Eurovizin
prieš 6 metus

Sito sedevro ikeliau vyriska versija kvieciu visus paklausyti 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=tFPDK3vNa-I