Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Dalyviai

„Supernovos“ laurus susižėrė iš Brazilijos kilusi Laura Rizzotto

Po trijų pusfinalių, šį vakarą nacionalinės atrankos formatas „Supernova“ pasiekė finišo tiesiąją – iš aštuonių laidoje pasirodžiusių atlikėjų nenuginčijama nugalėtoja tapo Laura Rizzotto, kuri Lisabonoje pristatys kūrinį „Funny girl“.

Vakaro laimėtoją lėmė komisijos ir žiūrovų balsai, pastarieji susidėjo iš tradicinių skambučių, balsavimo internetinėje „Supernovos“ svetainėje ir muzikos platformos „Spotify“ perklausų skaičiaus. Nors prieš pat finalą Latvijos būsima atstove „Eurovizijos“ dainų konkurse buvo įvardijama Madara, galutinėje lentelėje mergina liko 3-ia. Antra vieta džiaugėsi grupė „Sudden Lights“, kuri iš atrankos pasitraukė dar po pirmojo pusfinalio, bet sulaukė antrojo šanso iš nacionalinio Latvijos transliuotojo LTV ir į atranką buvo sugrąžinta vos prieš porą dienų.

YouTube player

Laura gimė Rio de Žaneire, o sulaukus dešimties su šeima persikraustė į Minesotą, Jungtinėse Amerikos valstijose. Jos tėčio šeima kilusi iš Latvijos, o motina – brazilė, turinti ir portugališko kraujo. Meilę muzikai nuo mažų dienų pajautusi mergina dėjo visas įmanomas pastangas siekiant įgyvendinti savo svajonę: po vidurinės mokyklos įstojo į prestižinę Berklio muzikos akademiją Bostone, o po jos baigimo toliau žinių semtis išvyko į Kaliforniją, kur menų institute gavo muzikos bakalauro laipsnį. Doktorantūros laipsnį, taip pat muzikos srityje, Laura įgijo Kolumbijos Universitete Niujorke.

Groti pianinu mergina pradėjo būdama devynerių, o gitara ir ukelėle išmoko savarankiškai būdama dar paauglė. Sulaukusi 15-os Laura pradėjo koncertuoti Rio de Žaneiro gatvėse ir taip atkreipė „Universal Music Brazil“ dėmesį. Netrukus ji su šia muzikos įrašų kompanija pasirašė sutartį ir išleido pirmąjį studijinį albumą. Antrasis albumas gimė dar po poros metų, tik šį kartą jis buvo išleistas indvidualiai, be jokių sutarčių. 2012 metais Laura buvo pakviesta „apšildinti“ populiarios amerikiečių dainininkės Demi Lovato koncertus jos turo Brazilijoje metu. O vos prieš porą metų atlikėja tam tikrą laiką dirbo su Jennifer Lopez – garsią pasaulyje dainininkę Laura mokė dainuoti portugalų kalba.

Kijeve mūsų kaimynams sėkmė nesišypsojo – grupė „Triana Park“ pusfinalio metu liko paskutinė. Kaip manote, ar Laurai pavyks sužavėti Europą ir po pertraukos išvesti Latviją į finalą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero, per daug leta, nepateks i finala