alekseev.ru nuotr.
Dalyviai

Baltarusijai „Eurovizijoje“ atstovaus konkurentus negailestingai sutriuškinęs Alekseev

Nei varžovų regztos pinklės, nei kaltinimai konkurso taisyklių pažeidimu nesutrukdė ukrainiečiui Alekseev laimėti Baltarusijos nacionalinio atrankos finalo į „Euroviziją“. Gegužę Lisabonoje atlikėjas dainuos kūrinį „Forever“.

Dar rudenį „Eurovizijos“ pasaulį sukrėtė žinia, jog garsus Ukrainos atlikėjas Alekseev atsiėmė paraišką iš savo gimtinės nacionalinės atrankos ir nusprendė bandyti sėkmę Baltarusijos konkurse. Atlikėjas išvertė rusiškai atliekamą kūrinį „Навсегда“ į anglų kalbą ir vilėsi atlikti jį Lisabonoje. Netrukus internete pasklido kalbos, jog rusiškas kūrinio variantas buvo atliekamas dainininko koncertinio turo metu dar nuo gegužės mėnesio, nors „Eurovizijos“ taisyklės aiškiai byloja, jog dainos negali būti viešai atliekamos iki rugsėjo 1 dienos.

Šiuo išpūstu burbulu spėjo pasinaudoti ir kiti atrankos dalyviai, grasinę atsiimti savo paraiškas, jeigu nacionalinis transliuotojas neištirs Alekseev taisyklių pažeidimo atvejo. Netrukus atlikėjas pristatė atnaujintą „Forever“ variantą, nežymiai pakeisdamas dainos melodiją, todėl nei transliuotojui, nei varžovams nebeliko ko dainininkui prikišti. Šįvakar Alekseev pasirodė Baltarusijos atrankos finale ir sulaukė daugiausiai simpatijų tiek iš žiūrovų, tiek iš komisijos narių, todėl jau po kelių mėnesių atstovaus baltarusams „Eurovizijoje“.

Alekseev pseudonimu prisistatantis Nikita Aleksejevas gimė 1993 metais Kijeve. Atlikėjas pasiekė „Ukrainos balso“ pusfinalį, o jau netrukus 2015 metais su hitu „Пьяное солнце“ šešias savaites išsilaikė „iTunes“ topo viršūnėje. Vėliau atlikėjas šturmavo radijo stotis su dainomis „Снов осколки“, „Океанами стали“ ir „Чувствую душой“. 2016 metais atlikėjas pelnė rusų „MUZ-TV“ ir ukrainiečių „M1“ muzikos apdonojimų premijas „Metų proveržio“ nominacijose. Be muzikos Alekseev profesionaliai žaidžia tenisą ir futbolą, o anksčiau priklausė ukrainiečių futbolo klubui „Maestro“.

Alekseev pasirodymas atrankos finale:

„Forever“ vaizdo klipas:

Alekseev pasirodys 2018 metų pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 8 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero

šerkšninė vyšnia
šerkšninė vyšnia
prieš 6 metus

o man patiko 🙂

Plagiatas
Plagiatas
prieš 6 metus

Plagiatas totalus senos rusiškos dainos

Vilius
Vilius
prieš 6 metus

O man kaip tik favorite , tiesiog nuostabi daina 🙂

Rita
Rita
prieš 6 metus

Iš lietuvių kitokių komentarų ir nesitikėjau… Nebijote paskesti savo negatyvo jūroje?

Adg
Adg
prieš 6 metus

Labai prastai, tiesiog labai pigi, 2004 esc stiliaus daina. Shuma buvo žymiai geriau.