Tportal.hr nuotr.
Dalyviai

Kroatija pasirinko uždarai – į Lisaboną vyks Franka Batelić

Šiandien Kroatijos nacionalinis transliuotojas paskelbė atlikėją, atstovausiančią šaliai 2018 metų „Eurovizijoje“. Pirmajame konkurso pusfinalyje kūrinį „Crazy“ atliks Franka Batelić.

Trečius metus iš eilės uždaru būdu savo atstovą pasirinkusi Kroatija Lisabonoje tikėsis dar vieno dalyvavimo „Eurovizijos“ finale. 25-erių Franka Batelić gimė 1992 metais, Rijekoje. Atlikėja išgarsėjo 2007 metais, laimėjusi Kroatijos talentų laidą „Showtime“. Netrukus atlikėja pasirašė sutartį su „Hit Records“ ir išleido debiutinį singlą „Ovaj daj“. Kitais metais pasirodžiusi daina „Ruža u kamenu“ tapo dideliu hitu šalyje. 2009 ir 2010 metais Franka dalyvavo Kroatijos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“, tačiau išpildyti savo vaikystės svajonę pasirodyti konkurse tuomet buvo nelemta. Kelerius metus pasitraukusi iš aktyvios muzikinės karjeros pernai atlikėja išleido dainą „S tobom“ ir vėl šaliai priminė apie save.

Lisabonoje skambėsiančiui kūriniui „Crazy“ žodžius parašė pati Franka, o muziką sukūrė Branimir Mihaljević, anksčiau parašęs 2010 metų „eurovizinę“ Kroatijos dainą „Lako je sve“.

Primename, jog po dviejų metų pertraukos į „Euroviziją“ 2016 metais sugrįžusi Kroatija abu sykius pateko į finalą. Stokholme Nina Kraljić užėmė 23 vietą, o pernai Jacques Houdek liko 13-tas.

Kviečiame išgirsti didžiausią Frankos Batelić hitą „Ruža u kamenu“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero, nepateks i finala