nuotr. Henning Bagger © Scanpix
Dalyviai

Danijos „Melodi Grand Prix 2018“ nugalėjo vikingu pramintas Rasmussen

Daugiau nei 8 tūkst. žiūrovų talpinančioje Olborgo „Gigantium” arenoje šeštadienio vakarą skambėjo 10 pačių geriausių Danijos „Melodi Grand Prix 2018“ dainų. Sėkmingai patekęs į superfinalą ir jame įveikęs Anna Ritsman bei Anbin Fredy naująja danų viltimi „Eurovizijos“ dainų konkurse tapo Rasmussen.

Renginį vedė TV laidų vedėja, dainininkė Annette Heick ir 2016 m. Danijai atstovavusios grupės „Lighthouse X“ narys Johannes Nymark. Svečio teisėmis pasirodė ir 2014 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Conchita Wurst.

Superfinalo rezultatai:

  1. Rasmussen – „Higher Ground“ 50%
  2. Anna Ritsmar – „Starlight“ 31%
  3. Albin Fredy – „Music for the Road“ 19%

Finalo pasirodymas:

YouTube player

32-ejų Jonas Flodager Rasmussen, paprastai visiems prisistatantis kaip tiesiog Rasmussen, gimė Viborge. Kelią į pripažinimą vyras pradėjo grupėje „Hair Metal Heröes“, kurios repertuare skamba Elton John ar grupės „ABBA kūriniai.  Be to, kad dainuoja, jis taip pat yra ir aktorius, sukūręs vaidmenis tokiuose miuzikluose kaip „West Side Story“, „Rent“ ir „Les Misérables“. Orhuso universitete baigęs dramaturgijos ir muzikos studijas, šiuo metu teatro paslapčių moko kitus tiek gimtajame Viborge, tiek ir Orhuse.

Jo „eurovizinis“ kūrinys Higher Ground“ įkvėptas vikingo Magnus Erlendsson istorijos. Dainai muziką ir žodžius parašė Niclas Arn kartu su Karl Eurén.

Primename, kad pernai danė Anja Nissen su daina „Where I Am“ liko 20-a. Rasmussen pasirodys gegužės 10 dieną vyksiančio antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio pirmoje dalyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

ivaizdis awesome, daina nelabai kabinanti, bet i finala iseis