Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

Kiprui „Eurovizijoje“ atstovaus ugningoji Eleni Foureira

CyBC pagaliau oficialiai patvirtino gandus, jog Kiprui „Eurovizijoje“ atstovaus atlikėja Eleni Foureira su daina „Fuego“.

Ketvirtus metus iš eilės Kipro nacionalinis transliuotojas CyBC atstovus renka uždarai. Konkursinę šalies dainą parašė Alex Papaconstatinou, sukūręs tokias dainas kaip „Secret combination“ (2007, Graikija), „Always“ (Azerbaidžanas, 2009) ir „La la love“ (Kipras, 2012). Už Kipro pasirodymą eilinį kartą bus atsakinga švedų režisierė Sacha Jean-Baptiste, kuri statė daugelio šalių „eurovizinius“ pasirodymus, tarp jų ir 2016 metais Lietuvos.

Eleni Foureira gimė 1987 metais Albanijoje, o vėliau su šeima persikėlė gyventi į Atėnus, kur sulaukė šlovės ir klausytojų pripažinimo. Nuo 2007 metų dainavo grupėje „Mystique“, 2010 metais dienos šviesą išvydo debiutinis atlikėjos albumas , kuris tapo platininiu Graikijoje. Iš viso savo sąskaitoje Eleni turi 3 muzikos albumus ir nemažai apdovanojimų tiek Graikijoje, tiek Kipre.

Atlikėja jau seniai svajojo apie „Euroviziją“. 2010 metais stebėjome jos pirmą bandymą Graikijos nacionalinėje atrankoje kartu su dainininku Manosu Pirovolakiu ir daina „Kivotos tou Noa“. Tąsyk duetas užėmė antrą vietą, užleidęs bilietą į Oslą kolektyvui „Alkeios“ su daina „Opa“. 2013 metais graikų atrankoje svečio teisėmis pasirodė kartu su „Eurovizijos“ nugalėtoja Ruslana, o 2015-aisiais perdainavo Izraelio atstovo konkursinę dainą „Golden boy“.

Eleni ir Manos atlieka „Kivotos tou Noa“:

Eleni ir Ruslana dainuoja „Wild dances“:

Graikiškas „Golden boy“ (Izraelis, 2015) variantas:

Eleni Foureira pagarsėjo energingais pasirodymais, seksualiu įvaizdžiu, o surengti šou „MAD TV“ muzikos apdovanojimų metu daugelį paliko be amo. Atlikėja CyBC interviu neslepia – kartu su patyrusia „eurovizine“ komanda bandys iškovoti pirmąją Kipro pergalę „Eurovizijoje“. Primename, jog Eleni stos į kovą pirmajame pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 8 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

patiko labai, pateks i finala tikrai