La vanguardia nuotr.
Dalyviai

Ispanija Europą sužavėti bandys su daina apie jaunatvišką meilę

Po mėnesius trukusių muzikinių kovų pagaliau buvo pasiekta finišo tiesioji Ispanijoje – vakaro lyderiais buvo paskelbtas Alfredo ir Amaia duetas, surinkęs net 43 procentus balsų, kuris Europą bandys užkariautu su jausmingu kūriniu „Tu canción“ („Tavo daina“).

Po Kijeve patirtos nesėkmės (paskutinė vieta finale) ir kontraversiško nacionalinio finalo, po kurio kalbos ir ginčai netilo kelias savaites, Ispanijos nacionalinis transliuotojas nusprendė grįžti prie jau patikrinto varianto – šalies atstovo „Eurovizijos“ dainų konkursui ieškoti tarp „Operación Triunfo“ laidos dalyvių. Tai muzikos realybės šou, „Žvaigždžių akademija“ analogas, Ispanijos eteryje karaliavęs 15 metų ir po neilgos pertraukos grįžęs daug stipresnis, populiaresnis ir brangesnis (šių metų sezono kaina siekia virš 10 milijonų eurų).

Nors laidos finalas įvyks tik kitą savaitę, šis pirmadienio vakaras buvo skirtas vien tik „Eurovizijai“. Nacionalionis transliuotojas RTVE jau anksčiau paskelbė, jog nusprendė mokytis iš praeityje padarytų klaidų ir šalies atstovo rinkimuose visa galia priklausys tik televizijos žiūrovams, o nugalėtojas Lisabonoje pasirodys su gimtaja kalba skambančiu kūriniu – kad ir kaip Europa mylėtų anglų kalbą, ji sėkmės ir papildomų taškų Ispanijos atstovams konkurse neatneša. Nors „Operación Triunfo“ iki šiol išliko tik 5 atlikėjai, šio vakaro laidos metu žiūrovai galėjo rinktis net iš 9 dainų – šou rengėjai dalyvius suporavo į duetus, o vienas iš kūrinių buvo atliktas kartu visų konkursantų.

Pirmojo balsavimo etapo metu daugiausia žiūrovų simpatijų sulaukė Aitana, taip pat Anos Guerra ir Aitanos bei Alfredo ir Amaia duetai. Sustabdžius antrojo etapo balsavimą paaiškėjo, jog būtent pastarojo dueto atliktas kūrinys „Tu canción“ tapo neužginčijamu vakaro lyderiu. Verta paminėti, jog pirmojo etapo metu buvo sulaukta 550 tūkstančių balsų, o antrojo – 420 tūkstančių. Palyginimui, prieš metus vykusio nacionalinio finalo metu antrojo etapo metu buvo sulaukta tik 12 tūkstančių balsų. Įspūdingus skaičius lėmė ne tik populiarus laidos formatas, bet ir patobulėjusi balsavimo sistema – prie tradicinių balsavimo būdų skambučiais ir trumposiomis žinutėmis prisidėjo mobiliųjų programėlių taškai.

Konkurso dalyviams šiam vakarui padėjo pasiruošti buvę Ispanijos atstovai – Barei, Ruth Lorenzo ir Manel Navaro, kuriam taip pat buvo suteikta garbė paskelbti vakaro nugalėtojus. Laidos metu pasirodė 2014 „Eurovizijos“ nugalėtoja Cochita Wurst ir Luisa Sobral, sukūrusi Kijeve triumfavusį kūrinį. Taip pat buvo prisimintos 1968 ir 1969 metų Ispanijos konkursinės dainos, kurios šaliai atnešė vieninteles iki šiol pergales.

Dvidešimtmetis Alfredo augo Barselonoje, muzikantų šeimoje. Jau trečius metus jis gilinasi į garso ir vaizdo įrašų komunikaciją universitete, bei neseniai prie akademinio sąrašo pridėjo ir muzikos specialybę. Alfredo yra įrašęs tris albumus pilnus savo kurtos muzikos, bei turi planų netrukus išleisti filmą, kurį ne tik pats režisavo, bet ir sukūrė garso takelį.

Amaia augo Ispanijos šiaurėje, o viena iš realybės šou „Operación Triunfo“ dalyvių tapo iškart pabaigusi vidurinę mokyklą. Mergina groja pianinu, būgnais, gitara ir ukelele, bet išduoda, jog labiau nei groti šiais instrumetais jai patinka dainuoti. Laidos metu savo jausmingais dainų atlikimais ir įspūdingomis balso galimybės mergina pavergė daugybės ispanų širdis, bei yra įvardijama, kaip viena rimčiausių pretendenčių į nugalėtojos vietą.

Ispanija yra viena iš „Didžiojo penketo“ šalių, tad jos atstovus Alfredo ir Amaia išvysime tik konkurso finalo metu. Kaip manote, kokia lemtis konkurse laukia šio dueto?

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

kazkaip kvepia vel vietom paciam gale 😀

Zuuz
Zuuz
prieš 6 metus

Kvepia geriausiu ispanu rezultatu per daugeli metu 🙂