20mn.fr nuotr.
Dalyviai

Prancūzija į „Euroviziją“ siunčia kūrinį su žinute apie pabėgėlių krizę

Antroji šalis, išsirinkusi savo kūrinį šių metų „Eurovizijai“ – Prancūzija. Šį vakarą vykusiame nacionalinės atrankos „Destination Eurovision“ finale paaiškėjo, jog šaliai Lisabonoje atstovaus duetas Madame Monsieur su daina „Mercy“. 

Finalas, kuriame šiandien susirungė aštuoni dalyviai, neapsėjo be intrigos. Tarptautinė dešimties šalių komisija favoritu išrinko Lisandro Cuxi, tačiau didelis žiūrovų palaikymas Madame Monsieur lėmė, jog į Lisaboną vyks būtent jie.

Madame Monsieur susikūrė 2013 metais. Prancūzų pop ir elektro-pop muziką atliekantį duetą sudaro Émilie Satt ir Jean-Karl Lucas. 2016 metais Madame Monsieur išleido debiutinį albumą „Tandem“. Verta paminėti, jog Émilie ir Jean-Karl kartu yra ne tik muzikiniame kelyje, tačiau ir gyvenime – 2015 metais pora susituokė.

Kūrinys „Mercy“ netiesiogiai atspindi vis dar aktualią pabėgėlių krizę – dainos žodžiuose minima mergina Mercy, gimusi jūroje, nuo karo bėgusiai motinai.

Primename, jog Prancūzija, kaip „didžiojo penketo“ šalis, iš karto pasirodys „Eurovizijos“ finale. Pernai šaliai atstovavusi Alma su kūriniu „Requiem“ užėmė 12-ą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

visai gerai klausosi, nebloga vieta nusimato, kazkur per viduri

xpw
xpw
prieš 6 metus

its good

Adg
Adg
prieš 6 metus

Nuostabu<3 Originalu ir kokybiška