Atrankos

Šįvakar startuoja Lietuvos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka

Jau šiandien 21.00 val. per LRT kviečiame stebėti pirmąją Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ laidą, kurioje susikaus trylika dalyvių.

Šių metų Lietuvos atranką ves patyrę vedėjai Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus. Pirmoje laidoje Lietuvos komisijos narių kėdes užims Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys, Dovilė Filmanavičiūtė ir Aistė Pilvelytė. 50 proc. galutinio rezultato nulems žiūrovų balsavimas. Pirmose keturiose laidose atranką palieka pusė pasirodžiusių dalyvių.

Pirmos laidos metu scenoje pasirodys:

  • Aušra Difartė – Someday
  • Benas Malakauskas – My memories
  • Dangė – Netikra laimė
  • Evaldas Vaikasas – Blind
  • Germantė Kinderytė – Turn it up
  • Goda Sasnauskaitė – Fire fountain
  • Ieva Zasimauskaitė – When we were old
  • Justin3 – Born to be wild one
  • Lukas Norkūnas – Tegu
  • Meda Meškauskaitė – Blood roses
  • Milda Rasilavičiūtė – I think about you
  • Monee – Standing here
  • Natalija Chareckaja – Serious

Laidos transliaciją galėsite stebėti per LRT arba LRT HD televiziją, taip pat internetu, paspaudę šią nuorodą.

Trumpai apžvelkime šio vakaro dalyvius:

Germantė Kinderytė dalinosi su pasauliu muzikiniais gabumais savo „Youtube“ profilyje, atlikdama perkūrinius. Pernai pasirodė penktame „Lietuvos balso“ sezone ir pateko į Donato Montvydo komandą. Paliko šou nokautų etape.

Goda Sasnauskaitė (Godo) yra „Lietuvos balso“ finalininkė. Šiuo metu vokalistė priklauso elektroninės muzikos kolektyvui „Tillae“. Seniau atlikėja skeptiškai vertino „Euroviziją“, tačiau dabar tiki, jog šis konkursas yra puiki galimybė atskleisti pasauliui, kas skamba jos sieloje.

Ievai Zasimauskaitei tikriausiai nebūtinas ilgas pristatymas. Per pastaruosius kelerius metus dainininkė tapo Lietuvos nacionalinių atrankų veterane, o pernai pasiekė atrankos finalą. Šiemet savo jėgas Ieva išbandys su Vytauto Biko parašyta jausminga balade.

Benas Malakauskas su daina „Rolling“ mėgino sėkmę praeitų metų konkurse. Po debiuto atrankoje vokalistas pasirodė „Lietuvos balso“ aklosiose perklausose, tačiau į antrąjį turą nepateko.

Dangė Samonskienė siekė šlovės muzikiniame projekte „Kelias į Žvaigždes“. Baigiusi visuomenės sveikatos studijas moteris nusprendė sugrįžti į sceną. „Eurovizijos“ atranka turėtų tapti svarbiu žingsniu Dangės muzikinėje karjeroje.

Lukas Norkūnas yra mažiau žinomas šou verslo pasaulyje. Atlikėjas dažniau džiugina klausytojus savo dainomis baruose ir klubuose, o vaikino gyvenimo palydovė yra gitara.

Monika Mėčiūtė, prisistatanti pseudonimu Monee, yra 2013 metų „Lietuvos balso“ finalininkė. Pernai atlikėja bandė išvykti į Kijevo „Euroviziją“ su daina „Nnn“, tačiau pakankamai palaikymo nesulaukė ir paliko atranką pačiame pirmajame etape.

„Justin 3“, tai Justino Stanislovaičio įkurta poproko grupė, kuri gyvuoja jau septynerius metus. Anksčiau kolektyvo nariai dalyvavo atrankose, pasivadinę grupe „Alive Way“.

Milda Rasilavičiūtė yra pasirodžiusi tiek „Lietuvos Balse“ 2012 metais, tiek „X faktoriuje“ 2017 metais. Mergina be muzikos taip pat mėgsta keliauti ir tikisi, jog kita jos nuotykių kupina stotele taps Lisabona.

Meda Meškauskaitė nėra itin žinoma Lietuvos klausytojams, tačiau „Youtube“ tinkle galima rasti jos atliekamų perkūrinių. Vokalistė taip pat mėgino sėkmę šių metų internetinėje San Marino atrankoje, tačiau į antrą etapą nepateko.

Natalija Chareckaja nuo penkerių lankė muzikos mokyklą, o šiuo metu studijuoja džiazą. Mergina dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose ir demonstravo savo vokalo galimybes „Lietuvos balse“.

Evaldas Vaikasas savo muzikinę kelionę taip pat pradėjo „Lietuvos balse“, o pernai debiutavo „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Fire Kisses“. Atlikėjas paliko atranką antrajame ture.

Aušra Difartė debiutuos atrankoje su savo kūrybos daina „Someday“. Aušra dainavo televizijos projekto „Chorų karai“ Burgundiškajame chore. Šiuo metu dažnai koncertuoja su savo vyru – garsiu muzikantu ir dainų kūrėju Ramūnu Difartu.

Primename, jog iš viso atrankoje pasirodys 47 dalyviai. LRT iki šiol nepaskelbė viso atlikėjų sąrašo, todėl per artimiausias savaites galime sulaukti nemažai netikėtumų. Nuo penktos laidos žiūrovai stebės ne koncertų įrašus, o tiesiogines transliacijas, o iš viso Lietuvos nacionalinę atranką sudarys dešimt laidų.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus