doornroosje.nl nuotr.
Dalyviai

Sugrįžimas į „Euroviziją“ – Nyderlandams atstovaus Waylon

Ketvirtadienio rytą dar viena šalis atskleidė kitų metų „Eurovizijos“ kortas ir paskelbė savo atstovą. Po dviejų metų pertraukos į konkursą atstovauti Nyderlandams grįš Waylon, daugumai geriau žinomas kaip vienas iš kolektyvo „The Common Linnets“ narių, pasirodžiusio 2014 metų „Eurovizijoje“. Kūrinys, su kuriuo Nyderlandų atstovas pasirodys Lisabonoje paaiškės per artimiausius mėnesius. 

1980 metais gimęs Willem Bijkerk šalyje išgarsėjo 2008 metais, sudalyvavęs „Nyderlandų talentų“ projekte. 2009 metais atlikėjas išleido debiutinį albumą „Wicked ways“. Po poros metų pasirodė antrasis dainų rinkinys „After All“. 2014 metais jungtinis Waylon ir Ilses DeLange projektas „The Common Linnets“ pasirodė Kopenhagos „Eurovizijoje“. Dueto atliktas kūrinys „Calm After The Storm“ iškovojo antrą vietą – tai vis dar yra geriausias šalies rezultatas nuo pat 1975 metų. Netrukus po „Eurovizijos“ Waylon paliko „The Common Linnets“ ir tęsė solinę karjerą. Dueto „skyrybas“ dar kelis mėnesius aptarinėjo Nyderlandų spauda, buvo kalbama, jog išsiskyrimą iš tiesų lėmė Waylon ir Ilses nesutarimai, prasidėję dar „Eurovizijos“ metu. Visgi, jau tų pačių metų rugsėjo mėnesį pasirodė trečiasis Waylon solinis albumas „Heaven After Midnight“. Nuo 2016 metų atlikėjas taip pat yra vienas iš projekto „Nyderlandų balsas“ mokytojų.

Pseudonimą Waylon atlikėjas pasiėmė iš savo muzikinio idealo — JAV atlikėjo Waylon Jennings. 2001 metais olandas turėjo galimybę prisijungti prie Waylon Jennings turo JAV.

Primename, jog gegužę Kijeve Nyderlandams atstovavo merginų trio „OG3NE“ su kūriniu „Lights and Shadows“. „Eurovizijos“ finale atlikėjos iškovojo 11–tą vietą.

Kviečiame prisiminti Waylon ir Ilses DeLange pasirodymą 2014 metų „Eurovizijoje“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

visai gan neblogai klausosi, i finala pateks