Atrankos

Dešimt esminių faktų apie 2018 metų Lietuvos nacionalinę „Eurovizijos“ atranką

    Jau prieš kelias dienas Lietuvos nacionalinio transliuotojo internetiniame puslapyje buvo patalpintos 2018 metų nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ taisyklės, o šiandien oficialiai paskelbta paraiškų priėmimo pradžia. Nusprendėme supažindinti jus su pagrindiniais artėjančios nacionalinės atrankos aspektais:

    • Istorija. 2018 metų gegužę Lisabonoje pasirodys 19-asis Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“.
    • Terminas. Atlikėjai ir autoriai turi pateikti paraiškas iki gruodžio 1 dienos, rengėjai išrinks dalyvius iki gruodžio 5 dienos, o pirmieji filmavimai nusimato kitų metų sausio pradžioje.
    • Formatas. Paraiškas gali teikti tiek atlikėjai, turintys konkursinę dainą, tiek vokalistai, kuriems bus pasiūlyti autorių atsiųsti kūriniai, tačiau, kaip ir pernai, niekam nereikės mainytis dainomis.
    • Dalyviai. Atlikėjai būtinai turi būti Lietuvos Respublikos piliečiai, o autoriai gali būti tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.
    • Skaičiai. Atrankos organizatoriai nenustatė maksimalaus dalyvių skaičiaus, todėl konkurso metu galime tikėtis išgirsti tiek 20, tiek 50 naujų kūrinių.
    • Dainos. Atrankoje galės skambėti 3 minučių trukmės dainos, neišleistos jokiais formatais ir neskambėjusios viešai iki šių metų rugsėjo 1 d. Konkursui pateikti kūriniai taip pat negali dalyvauti kitų šalių nacionalinėse atrankose.
    • Vertinimas. Nuo pat pirmos laidos dalyvius vertins žiūrovai ir komisijos nariai.
    • Lemiamas balsas. Jeigu atrankiniuose etapuose keli atlikėjai surinks vienodą taškų skaičių, svarbesnis bus komisijos įvertinimas.
    • Sugrįžimai. LRT turės teisę, tačiau neprivalės iškritusiam dalyviui suteikti galimybę sugrįžti į atranką.
    • Parama. Atrankinių laidų metu iš telefoninio balsavimo surinktų lėšų dalis bus skirta Lietuvos atstovo pasiruošimui „Eurovizijai“.

Daugiau informacijos apie konkurso tvarką turėtume sužinoti gruodį, kai nacionalinis transliutojas paskelbs dalyvių sąrašą. Primename, jog šiemet Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavo grupė „Fusedmarc“ su kūriniu „Rain of Revolution“. Kurį garsų šalies atlikėją ar grupę norėtumėte išvysti artėjančioje nacionalinėje atrankoje? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Daiva
Daiva
prieš 6 metus

Pritariu Mariui ir Justei.

Juste
Juste
prieš 6 metus

va va pritariu. Jei gerai pamenu du geriausi iš kiekvieno pusfinalio eina tiesiai į finalą ir prieš jį daromas antras šansas tiems,kuriems nedaug trūko. Viskas šviežia ir neatsibosta. Idealu. Bet pasvajok ir gal praeis.

Marius
Marius
prieš 6 metus

LRT turėtų įsigyti licenciją SVT Melodifestivalen formatui, kur bet kuri daina gali skambėti maksimaliai 4 kartus. Taip pagaunamas akimirkos jausmas, žmonės balsuoja už labiausiai patikusią dainą ir dažniausiai išrenka būten geriausią (tiesa, ne visada). Ir nereikia jokios pseudoprofesionalios komisijos, kuri proteguoja saviškius, nusodina „nesavus” gerus atlikėjus ir taip galiausiai viską sugadina.

Juste
Juste
prieš 6 metus

bėda ne komisija ar žiūrovai, bėda ,kad kaip žurnalistai juokiasi „9 mėnesius gimdom vieną dainą“, įprantam prie dalyvių,kiekvieną laidą reikalaujam iš jų kažko naujo ir taip išsirenkam nei viens nei du. Eurovizija – akimirkos konkursas, negali būti tokios idiotiškos atrankos. Daina turi skambėti daugiausia du kartus, o ne penkis ar kiek ten.
Tas vadinamas cituoju „leidimas pasirodyt visiems,kas nori“ yra toks pudrinimas,kad koktu. Tegu atrenka ta komisija visus naftalinus,kuriems ir taip lemta iškristi ir žiūrovui pateikia produktą. Bet neee,reikia surinkti per vakarą tuos juokingus 1000balsų. Lyg,atseit,atmetus mokesčius,kažkiek lieka tų pinigėlių nugalėtojui į krepšelį. Ar matėt kur kitur Europoj kažką panašaus?
Aš džiaugiausi Fusedmarc, džiaugiuosi,kad dalyvavo,pasireklamavo, bet jų dainai reikia 10 perklausymų,kad pajustum simpatiją,net tokiai kaip man,kuri prijaučia tokiai muzikai.

Karolis
Karolis
prieš 6 metus

Gal tikiuosi siais metais tinkama daina isrinks KOMISIJA , o ne visiska mesla atsiprasant, kaip fusedmarc. 🙂

pero :)
pero :)
prieš 6 metus
pero :)
pero :)
prieš 6 metus

o cia jei kam reikia papildomu centu iki eurovizija prasides ir gales statyt ????

Fanas
Fanas
prieš 6 metus

Norėčiau išvysti Donny Montell , Beatrich, Leon Somov Ir Jazzu ir gal Igle ir Moniq