„Youtube“ , 15min.lt nuotr.
Organizavimas

Paaiškėjo šių metų Lietuvos „eurovizinės“ komisijos nariai

„Youtube“ , 15min.lt nuotr.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkurso rezultatus tradiciškai lems ne tik žiūrovai, tačiau ir komisija. Europos transliuotojų sąjunga paskelbė asmenis, kurie balsuos už „Eurovizijos“ dalyvius tiek pusfinaliuose, tiek didžiajame finale.

Lietuvos ekspertų komisiją šiemet sudarys:

  • Vytenis Pauliukaitis – televizijos laidų ir pramoginių renginių prodiuseris;
  • Giedrė Kilčiauskienė – dainininkė;
  • Viktorija Navickaitė – žurnalistė;
  • Rafailas Karpis – dainininkas;
  • Vaidas Stackevičius – muzikos prodiuseris.

Tuo tarpu, kitose šalyse komisijos narių kėdes užims daugelis „Eurovizijos“ sceną jau išmėginusių atlikėjų, tarp jų Olta Boka (Albanija, 2008), Zoë (Austrija, 2016), Getter Jaani (Estija, 2011), Nelly Ciobanu (Moldova, 2009), Magdalena Tul (Lenkija, 2011), Luminita Anghel (Rumunija, 2005), Mihai (Rumunija, 2006), Paula Seling (Rumunija, 2010 ir 2014), Cezar Florin (Rumunija, 2013) Darja Švaiger (Slovėnija, 1995 ir 1999), Sofia Tarasova (Ukraina, „Vaikų Eurovizija 2013“).

Komisijos balsuoja antrųjų generalinių repeticijų metu, kurios vyksta dieną prieš tiesiogines transliacijas. Kiekvienoje šalyje tiesioginę repeticijos transliaciją stebi penki įvairių sričių specialistai. Jie surikiuoja visas dainas, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, sudaromas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas. Ekspertų balsus fiksuos notarai, o specialiai pasamdyti kontrolieriai galės atvykti į bet kurios komisijos susibūrimą ir patikrinti, ar viskas vyksta pagal EBU nustatytą tvarką.

Visų šalių dalyvių komisijos narių sąrašą galite rasti, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
sigute
sigute
prieš 6 metus

Jetau, kaip laukiu šeštadienio tiesioginės transliacijos iš Kijevo! Tikiuosi mano favoritai nugalės. 🙂 O komisija, mano galva, visada yra subjektyvus dalykas. Toks jau tas konkursas.

Juste26
Juste26
prieš 6 metus

Ar žurnalistė,vien rašydama straipsnius apie muzikos industriją tampa susijusi su muzika ir mano galinti vertinti atlikėjų vokalus,dainos kompozicijas ir pan. Kur išsilavinimas ar patirtis?