Nuotr. iš atlikėjų asmeninio albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Estija

Flag_of_EstoniaŠalis: Estija;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 17;
Atlikėjai: Koit Toome ir Laura;
Daina: „Verona“;
Dainos autoriai: Sven Lõhmus (m/ž).


Nuotr. iš atlikėjų asmeninio albumo
Nuotr. iš atlikėjų asmeninio albumo

APIE KOIT IR LAURĄ:

Viena iš labiausiai populiarėjančių Europoje nacionalinių atrankų yra būtent prieš 8-erius metus pristatytas „Eesti laul“ formatas. Tradiciškai renginys susideda iš dviejų pusfinalių ir finalo, o 20 laimingųjų dainų yra atrenkamos muzikos profesionalų komisijos. Finalo metu balsavimas vyksta dviem etapais – pirmajame vienodą galią turi tiek televizijos žiūrovai, tiek komisija, o antrojo metu yra vertinamos tik trys geriausios dainos ir viskas priklauso vien tik nuo žiūrovų nuomonės. Prie estų profesionalų komisijoje šiemet buvo pakviestos prisijungti „eurovizinės“ žvaigždės Poli Genova, praeitų metų Bulgarijos atstovė finale iškovojusi 4-tą vietą, bei 2015 metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Måns Zelmerlöw. Žiuri labiausiai palaikė dainininkę Kerli su kūriniu „Spirit animal“, kuriai pergalę atrankoje prognozavo ir lažybų įmonės. Pergalę šventė Koit Toome ir Laura, nes būtent jų pusėje buvo visos žiūrovų simpatijos. Dueto atliktą kūrinį „Verona“ komisija įvertino vos 5 balais, ir jeigu jų žodis būtų turėjęs galios antro balsavimo metu, šie atlikėjai tikrai nebūtų iškovoję kelialapio į Kijevą.

Koit ir Lauros duetas buvo sukurtas būtent šių metų nacionalinei atrankai. Abu šie dainininkai jau turi „eurovizinės“ patirties, tad sugrįžimas į populiariausio Europos konkurso sceną jiems buvo ilgai brandinta svajonė. Koit Estijos garbę konkurse gynė 1998 metais, kuriame užėmė 12-tą vietą, tuo tarpu Laura dainavo grupės „Suntribe“ sudėtyje Kijeve, kai konkursas ten buvo pirmą kartą surengtas 2005 metais, o pusfinalyje merginos liko 20-tos. Už savaitės duetas pradės savo individualias repeticijas Ukrainoje, o televizijos žiūrovų balsus bandys laimėti su kūriniu įkvėptu romantiškųjų Romeo ir Džiuljetos.

Koit pradėjo groti pianinu būdavo vos trejų metų, o sulaukęs 15-kos jau stovėjo didžiojoje scenoje. Savo karjerą jis pradėjo dainuodamas duete „Code One“, kuris buvo gan populiarus gimtinėje. Bendru susitarimu duetas nusprendė sustabdyti savo veiklą, bei koncentruotis į savo, kaip solo artistų veiklą. Koit yra išleidęs tris studijinius albumus, kurie tapo labai mėgiami gimtinėje. Be dainavimo jį taip pat žavi teatras, o pagrindinius vaidmenis jis yra sukūręs tokiuose pasaulinio garso miuzikluose, kaip „Operos Fantomas“ ir „Vargdieniai“.

Laura Põldvere yra tituluojama kaip dažniausiai radijo eteryje girdima šalies atlikėja. Į muzikos pasaulio subtilybės ji gilinosi studijuodama prestižinėje Berklio kolegijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pirmą kartą nacionalinėje atrankoje mergina sudalyvavo 2005 metais, kartu su nugalėjusia grupe „Suntribe“ bei kaip solo atlikėja. Tąkart jos kūrinys „Moonwalk“ liko antras. Dar du kartus atrankiniuose etapuose ji liko vos per žingsnį iki pergalės (2007 ir 2009 metais), o prieš metus nuskambėjusi „Supersonic“ buvo įvardijama kaip gerbėjų ir lažybų kompanijų favoritė, bet dainininkei sėkmės pritrūko ir tąkart.

APIE ESTIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Prie „Eurovizijos“ dalyvių būrio Estija prisijungė 1993 metais. Tai buvo pirmoji iš Baltijos valstybių, kuri laimėjo teisę surengti konkursą ir nors atrodo jog pastaruoju metu ši valstybė siunčia vieną už kitą geresnes dainas, pagal dalyvavimo finale statistiką estai nusileidžia Lietuvai. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo Lietuvos sąskaitoje yra 8 pasirodymai finale, tuo tarpų Estijos – vos 5. Per pastarąjį dešimtmetį estai net triskart pateko į geriausiųjų dešimtuką, o paskutinę vietą užėmė tik prieš metus kai šalies garbę gynė Jüri Pootsmann. Estija daugiausia taškų skiria Rusijai ir Švedijai, o sulaukia iš artimiausių savo kaimynių – Latvijos ir Suomijos.


Redaktoriu verdiktas

Andžej: Ši daina verta finalo, tačiau nesu tikras dėl atlikėjų. Nacionalinės atrankos pasirodyme netikusiai atrodė dirbtinis flirtas su kamera, Laurai trūko plastiškumo, o ir balsas vietomis skambėjo neužtikrintai. Beje, „Verona“ labai primena „Modern Talking“ grupės dainas, todėl daugeliui turėtų sukelti nostalgiškus jausmus. 9/10
Evelina: Liūdesys šiais metais dėl Estijos. Tikėjausi kažko gerokai originalesnio, ypač palyginus su praėjusiais keleriais metais. 7/10
Romualdas: Graži, įsimenanti daina. Šiais metais estai į „Euroviziją“ siunčia gerą popmuzikos kūrinį, kuris vertas skambėti ne tik pusfinalyje, bet ir konkurso finale! 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus