Nuotr. iš asmeninio grupės albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Moldova

Flag_of_MoldaviaŠalis: Moldova;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 12;
Atlikėjai: „SunStroke Project“;
Daina: „Hey mamma“;
Dainos autoriai:  Anton Ragoza (m), Serghei Ialovitki (m), Seghei Stepanov (m), Mihail Cebotarenco (m), Alina Galetcaia (ž).


Nuotr. iš asmeninio grupės albumo
Nuotr. iš asmeninio grupės albumo

APIE „SUNSTROKE PROJECT“:

Į nacionalinę atranką „O melodie pentru Europa“ patekti bandė 40 Moldovos dainininkų. Pirmasis etapas vyko stebint profesionalų komisijai, kuri drastiškai sumažino sąrašą – į pusfinalį buvo deleguoti tik 14 atlikėjų. Kaip ir ankstesniais metais, šiemet taip pat buvo neapsieita be skandalų – net trys perklausą perėjusios dainos vėliau buvo diskvalifikuotos dėl galimo plagiavimo. Bet tikroji drama prasidėjo finalo metu: aiškiu laimėtoju laikytas „SunStroke Project“ pagal komisijos balsavimą liko antroje vietoje, vos dviem taškais nusileidęs laimėtojams „Ethno Republic ir Surorile Osoianu“, tačiau žiūrovų balsavimą laimėjo užtikrintai, beveik 1000 balsų skirtumu nuo antros vietos. Deja, pavertus balsus į „eurovizinius“ balus, paaiškėjo jog abi grupės turi vienodą taškų skaičių, o pagal taisykles, lygiųjų atveju laimi ta daina, kuri sulaukė aukščiausio įvertinimo iš daugiausia komisijos narių. Po ilgo nervų tampymo, vakaro nugalėtojais buvo karūnuoti „SunStroke Project“ nariai ir jų kūrinys „Hey mamma“.

2008 metais susibūrusią grupę „SunStroke Project“ sudaro Sergei Yalovitsky (vokalas), Anton Ragoza (smuikas) ir Sergey Stepanov (saksofonas). Grupė kelis kartus dalyvavo nacionalinėse atrankose, o 2010 metais kartu su Olia Tira pristatė Moldovą Osle vykusioje „Eurovizijoje“. Jų daina „Run away“ pateko į finalą, užėmė jame 22 vietą, o interneto platybėse dar ilgai buvo aptarinėjamas epiškasis grupės saksofonistas (Epic Sax Guy). Iš jo pasirodymo besikartojančio fragmento buvo sumontuotas 10 valandų trukmės vaizdo įrašas, kuris „Youtube“ tinkle surinko virš 25 mln. peržiūrų.

APIE MOLDOVĄ „EUROVIZIJOJE“:

Pirmasis Moldovos pasirodymas konkurso scenoje įvyko 2005 metais, kai „Eurovizija“ pirmą karto buvo rengiama Ukrainos sostinėje Kijeve. Debiutiniam pasirodymui buvo išrinkta grupė „Zdob şi Zdub“, kurie finale įsitvirtino šeštoje vietoje. Kol kas tai yra geriausias šios šalies pasiekimas, kurio iki šiol nė vienam Moldovos atstovui nepavyko pagerinti. Šios šalies pasiekimai konkurse yra gan geri – finalą yra praleidusi tik 4 kartus. Moldova į „Euroviziją“ dažniausiai siunčia atlikėjas moteris (6 kartais) ir grupes (5 kartai).
Daugiausia taškų skiria Rusijos ir Rumunijos atstovams, taip pat didžiausio palaikymo sulaukia iš šių šalių.


Redaktoriu verdiktas

Evelina: Reikia pripažinti, kad „saxo guy“ tikrai „epinis“, bet jo nepakanka nuobodokai dainai „užmaskuoti“. 6/10
Deividas: Akivaizdu, kad kiek komiškas „Sunstroke Project“ pasirodymas kalnų nenuvers, tačiau „Eurovizijos“ gerbėjams puikiai pažįstama grupė bent jau sukels teigiamų emocijų pliūpsnį. 7/10
Virginija: Daina yra tikrai linksma ir, jeigu kaip žada atlikėjai, į Kijevą atsiveš ir nuotakas, vaizdas televizoriaus ekrane turėtų būti tikrai nuotaikingas. Kad ir kaip „Eurovizija“ mylėtų sugrįžtančius artistus, konkurso žiūrovai būna negailestingi, jeigu pasirodymas neprilygsta ankstesniam. 7/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6.7

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
warduzz
warduzz
prieš 6 metus

o nebuvo taip kad internautai norėjo, jog „Discover Moldova” laimėtų?