Fanai

Rygoje ketvirtąjį kartą būrėsi „Eurovizijos“ dalyviai ir mylėtojai

RigaKaip ir kasmet, pasibaigus įtemptam „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų sezonui, konkurso dalyviai, siekdami sulaukti daugiau spaudos ir klausytojų dėmesio, lankosi įvairių šalių „euroviziniuose“ vakarėliuose. Praėjusį šeštadienį OGAE Latvijos gerbėjų klubas surengė jau ketvirtus metus skaičiuojančią „Eurovision Pre-Party Riga“ šventę. Nors šįsyk dalyvių sąrašas buvo šiek tiek kuklesnis nei pernai, tačiau įspūdžių nepritrūko.

Nuo pat ryto tarptautinė žurnalistų komanda kartu su Čekijos atstove Martina Bárta ir norvegų duetu JOWST patraukė tyrinėti Rygos senamiesčio. Dvi valandas trukusio žygio metu dalyviai spėjo ne tik susipažinti su įdomiausiomis Latvijos sostinės vietomis, tačiau ir ne juokais sušlapti – oro sąlygos tądien buvo negailestingos. Visgi tvyro itin pozityvi ir draugiška atmosfera, be to, kas gali suartinti labiau nei bendros prieglobsčio nuo lietaus paieškos?

Čekijos ir Norvegijos atstovai tyrinėjo Rygos gatves
Čekijos ir Norvegijos atstovai tyrinėja Rygos gatves

Po ekskursijos dalyviai šildėsi „Crystal club“ kavinėje, kurioje buvo surengta spaudos konferencija. Su žurnalistais atvirai apie savo „eurovizinius“ lūkesčius bendravo šių metų Latvijos, Baltarusijos, Čekijos ir Norvegijos atstovai. Savo sukaupta patirtimi Stokholme buvo pakviestas pasidalyti ir 2016 metų Latvijos atstovas Justs. Tiesa, tiek organizatoriai, tiek spaudos atstovai neslėpė nusivylimo dėl lenkės Kasios Moś vėlavimo. Atlikėja dėl tiršto rūko buvo įkalinta Krokuvos oro uoste.

Spaudos konferencija
Spaudos konferencija

Konferencijos metu atlikėjai neslėpė džiaugsmo, kadangi kiekvienam iš jų „Eurovizija“ yra tarsi laiptelis į tarptautinę šlovę. Pavyzdžiui, Baltarusijos dueto „NAVIBAND“ narė Ksenija net pravirko, nes jai dalyvavimas šiame konkurse yra didžiausia gyvenimo svajonė. O sulaukę klausimų apie savo draugystę, abu muzikantai prisipažino, jog juos sieja tik sceniniai santykiai.

Grupė „NAVIBAND“ (Baltarusija)
Grupė „NAVIBAND“ (Baltarusija)

Šių metų Čekijos viltis Martina Bárta pasakojo, jog jos gimtinė, dalyvaujanti „Eurovizijoje“ šeštąjį kartą, skeptiškai vertina šį konkursą. Todėl ji tikisi įrodyti savo tautiečiams, jog tai yra puikus renginys, kuriame skamba išskirtinė ir įvairi muzika.

Martina Bárta (Čekija)
Martina Bárta (Čekija)

Iš šešto karto bilietą į „Euroviziją“ pelniusios latvių grupės „Triana Park“ vokalistė Agnese pripažino, jog nepaisant savo daugiametės patirties, kiekvienas lipimas į sceną jiems yra lyg naujas jaudinantis išbandymas. Ar žinojote, jog kolektyvas ne kartą pasirodydavo Lietuvos muzikos festivaliuose?

Grupė „Triana Park“ (Latvija)
Grupė „Triana Park“ (Latvija)

Vyrukai iš Norvegijos JOWST ir Aleksander susipažino prieš kelis mėnesius, pateikė bendrą kūrinį nacionalinei atrankai ir joje nugalėjo. Muzikantai siekia susikoncentruoti ties savo vienintele daina, todėl pabrėžė, jog „euroviziniuose“ renginiuose nedainuos jokių perkūrinių. Tarp kitko, JOWST mums atskleidė, jog labai mėgsta Lietuvą, nes jo mergina Rita yra lietuvė.

JOWST (Norvegija)
Aleksander Walmann ir JOWST (Norvegija)

Po bendros „Eurovizijos“ dalyvių konferencijos į salę žengė ukrainietė Ruslana, kuri pelnė Ukrainai pergalę 2004 metais. Atlikėja buvo sutikta audringais plojimais, o dėl asmeninio pokalbio su legenda žurnalistai buvo pasiruošę vieni kitiems perkąsti gerkles. Aišku, neapsiėjo ir be klausimo apie šių metų Rusijos atstovės Julijos Samoylovos neįleidimą į Ukrainą. Ruslana nuoširdžiai atsakė, jog pritaria savo šalies sprendimui, tačiau daugiau jokių politinių komentarų reporteriai nesulaukė.

„Eurovizijos“ nugalėtoja kvietė visus į Kijevą
„Eurovizijos“ nugalėtoja kvietė visus konkurso gerbėjus į Kijevą

Prieš 13 metų „Eurovizijoje“ triumfavusi atlikėja jautėsi tarytum išgyventų antrą pergalę. Šiuo metu Ruslana ruošia naują muzikinę medžiagą, išbando egzotiškas vokalo technikas ir įrašinėja dainas neįtikėtinose vietovėse, pavyzdžiui, Karpatų kalnuose. Vieno iš „eurovizinių“ vakarų metu Ruslana ruošiasi pristatyti įspūdingą šou ir savo naują skambesį.

009ruslana
Ruslana demonstruoja savo naują vokalo techniką

Kiek vėliau „Crystal Club“ koncertų salėje startavo renginys, dėl kurio į Rygą atvyko „Eurovizijos“ gerbėjai iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos, Lietuvos ir kitų šalių. Renginį pradėjo praeitų metų Latvijos atstovas Justs su daina „Heartbeat“. Iš pirmose eilėse stovinčių merginų spiegimo pasidarė aišku, jog per metus šio atlikėjo populiarumas gimtinėje neišblėso.

Justs (Latvija, 2016)
Justs (Latvija, 2016)

Toliau savo pasisveikinimo žodžius tarė OGAE Latvijos „Eurovizijos“ gerbėjų klubo prezidentas Miroslavs Kodis. Būtent jam turėtume būti dėkingi už šį renginį. Jam talkino renginio vedėju tapęs 2007 ir 2008 metais Latvijos garbę ginęs Roberto Meloni.

„OGAE Latvia“ prezidentas Miroslavs Kodis
„OGAE Latvia“ klubo prezidentas Miroslavs Kodis

Scenoje vienas po kito pasirodė šių metų „Eurovizijos“ dalyviai, pristatydami savo konkursines dainas. Taip pat, pagaliau išvydome ir Lenkijos atstovę Kasia Moś, kuri nors ir su kliūtimis, tačiau vis tik pasiekė Rygą.

0011czechrepublic
Martina Bárta (Čekija)
0012belarus
Grupė „NAVIBAND“ (Baltarusija)
0013poland
Kasia Moś (Lenkija)
0014norway
JOWST (Norvegija)
0015latvia
Grupė „Triana Park“ (Latvija)

Koncertą vainikavo Ukrainos „eurovizinės“ legendos Ruslanos pasirodymas. Atlikėja įrodė, jog dar turi parako ir dainuodama nevengė aktyviai šokti laukinių šokių. Salėje susirinkę žiūrovai šėlo kartu su Ruslana. Atrodė, jog laikas sustojo, tarytum „Wild dances“ užkariavo Europą tik vakar, o ne prieš daugelį metų.

00016 ruslana

Po koncerto dainininkai nusileido iš savo ložės į žiūrovų salę, dalino autografus, bendravo ir darėsi asmenukes su gerbėjais. O jau netrukus prasidėjo „Eurovision Pre-Party Riga 2017“ dūzgės. Svečiai linksminosi šokių aikštelėje pagal garsiausius „Eurovizijos“ dainų konkurso hitus.

Verta pripažinti, jog kiekvienais metais Latvijos OGAE klubas paruošia vis kokybiškesnį renginį. Rygoje vykęs „Eurovizijos“ dalyvių koncertas jau tradiciškai pradėjo „eurovizinių“ vakarėlių maratoną. Šį sekmadienį konkurso gerbėjai susirinks į „London Eurovision Party 2017“, o balandžio 3-6 dienomis linksminsis „Israel Calling 2017“. Daugiausiai susidomėjimo kasmet sulaukiantis „Eurovision in Concert“ bus surengtas Amsterdame balandžio 8 dieną. Taip pat, „eurovizinę“ šventę švęs ir Ispanijos bei Rusijos gerbėjai, kurie į savo šalis konkurso dalyvius kvies atitinkamai balandžio 15 ir 21 dienomis. Pagal šiuo metu patvirtintą informaciją, Lietuvos atstovai grupė „Fusedmarc“ pasirodys Amsterdame ir Tel Avive. 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus