Songfestival.be nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Belgija

Flag_of_BelgiumŠalis: Belgija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1-9;
Atlikėja: Blanche;
Daina: „City lights“;
Dainos autoriai:  Pierre Dumoulin (m/ž), Emmanuel Delcourt (m), Ellie Delvaux (ž).


Songfestival.be nuotr.
Songfestival.be nuotr.

APIE BLANCHE:

Dar viena „Eurovizijos“ dalyvė išrinkta už uždarų durų yra Belgijos garbę konkurse ginanti Ellie Delvaux. Belgija turi net du nacionalinius transliuotojus, kurie pakaitomis renka šalies atstovą konkurse. Šiais metais pasiruošimą prižiūri Valonų transliuotojas RTBF, ir jau tradicija tapo, jog jie atstovą pasirenka iš „Belgijos Balso“ dalyvių tarpo. Ellie scenoje prisistato Blanche pseudonimu, kuris reiškia baltą spalvą. 16-metė dainininkė yra viena naujausių Belgijos žvaigždžių, nes išgarsėjo prieš metus, kai sudalyvavo atrankoje į jau minėtą laidą „Belgijos Balsas“. Teisėjus mergina užbūrė savo balsu tembru ir nors laidoje išsilaikė vos kelias savaites, tai nesutrugdė toliau plėtoti muzikinės karjeros.

Kijeve skambėsiantis kūrinys nebuvo parašytas specialiai šiam konkursui. Kompozitorius Pierre Dumoulin pirmą kartą Ellie išvydo televizoriaus ekrane, kai ji dalyvavo realybės šou. Akimirksniu jis buvo sužavėtas jos gilaus balso ir mintyse pradėjęs dėlioti pirmuosius šios dainos akordus, ją skambant girdėjo tik iš Ellie lūpų. Įdomu yra tai, jog „City lights“ iš pradžių turėjo būti atliekama išgalvota kalba, bet po ilgų diskusijų buvo nuspresta kūrinį „išversti“ į anglų kalbą.

APIE BELGIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Belgija yra viena iš septynių Europos šalių pakviestų dalyvauti pačiame pirmame „Eurovizijos“ dainų konkurse 1956 metais. Per 58 dalyvimo metus konkursą praleidusi yra tik tris kartus Paskutinėje vietoje yra likę net septyni belgų atlikėjai, paskutinį sykį – 2000 metais. Per 13 metų, nuo pusfinalių sistemos įvedimo, Belgiją finale išvydome tik 5 kartus. Kolkas visi „Belgijos Balso“ ugdytiniai (Roberto Bellarosa (2013), Loïc Nottet (2015) ir Laura Tesoro (2016)) nesunkiai pateko į finalą. Ta pati kartelė yra užkelta ir šių metų atstovei Ellie, tačiau atrodo, jog jai nevertėtų dėl to jaudintis – nuo pat „eurovizinės“ dainos paskelbimo, Belgija iš karto pakilo į lažybų kompanijų bei konkurso gerbėjų sąrašų viršų.

Geriausias šios šalies pasiekimas – vienintelė pergalė pasiekta 1986 metais. Tai pavyko padaryti 13-metei Sandrai Kim su kūriniu „J’aime la vie“. Nors iki tol nebuvo jokio dalyvių metų apribojimo, Sandros amžius sukėlė nepasitenkinimą tarp konkurse dalyvaujančių šalių, ir netrukus „Eurovizijos“ taisyklės buvo papildytos draudimu koncerte pasirodyti atlikėjams jaunesniems nei 16 metų.

Net du kartus (2003 ir 2008 metais) ši valstybė į konkursą yra išsiuntusi dainas atliekamas išgalvotomis kalbomis. Belgai dažniausiai palaiko Jungtinės Karalystės dainininkus, o daugiausia balų sulaukia iš Nyderlandų.


Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Ši šalis nenustoja stebinti. Trečias iš eilės puikus kūrinys leidžia svarstyti, jog toliau šiuo keliu eidama Belgija anksčiau ar vėliau nuskins pergalę. Kalbant apie puikiai vertinamus „City Lights“ šansus, stebėtis nereikėtų, kadangi ši daina gerąja prasme išsiskiria iš šiųmetinių dainų konteksto. Puiki modernios melodijos ir išskirtinio Blanche balso harmonija prikausto dėmesį. Tiesa, kol kas nežinome, kaip atrodys pasirodymas Kijeve ir tenka pripažinti, jog dalis šios dainos sėkmės tikrai nuo to priklausys. Belieka viltis, jog išvysime gerą pasirodymą, kuris privers komisiją ir žiūrovus iškelti Belgiją tarp geriausiųjų. 10/10
Evelina: Itin modernaus skambesio daina. Tik ją labiau įsivaizduoju skambančią radijo eteryje, kol kažkur važiuoji automobiliu, o gyvas jos atlikimas tokio gero įspūdžio gali ir nepalikti. 8/10
Deividas: Panašu, kad belgai rado savo sėkmės raktą „Eurovizijoje“ ir nė neketina jo pamesti. Tiek šiųmetinis kūrinys, tiek ir pati atilikėja Blanche, turi didelį potencialą. Ar pavyks jį išnaudoti, pamatysime. Bet kokiu atveju, lauksiu šio pasirodymo. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.9

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rasa
Rasa
prieš 7 metus

Nuostabi daina. 10 iš 10.