Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Gruzija

Flag_of_GeorgiaŠalis: Gruzija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1-9;
Atlikėja: Tako Gachechiladze;
Daina: „Keep the faith“;
Dainos autoriai:  Anri Jokhadze (m), Tamara Gachechiladze (ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo

APIE TAKO:

Gruzijos nacionalinis finalas šiemet buvo kaip niekad gausus – jame varžėsi net 25 kūriniai. Net ir didžiausiose kovose nugalėtojas yra tik vienas, o pergale šį kartą džiaugėsi tiek žiūrovų, tiek tarptautinės ir vietinės komisijų numylėtinė Tako Gachechiladze. Tikrasis atlikėjos vardas yra Tamara, o per beveik du dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą ji yra sudalyvavusi turbūt kiekvienoje muzikinėje laidoje, konkurse ar festivalyje vykstančiame gimtojoje Gruzijoje. Nuo 1997 metų ji yra viena iš solo artisčių pasirodančių kartu su Tbilisio koncertų orkestru. Prieš pora metų Tako triumfavo gruziniškoje realybės šou „Muzikinė kaukė“ versijoje.

Pirmą kartą patekti į „Eurovizijos“ sceną dainininkė bandė dar 2008 metais, kur liko dešimta. Po metų ji ir vėl pasirodo nacionalinėje atrankoje, bet jau kartu su merginų kvartetu „Stephane & 3G“, kuriame užima pirmą vietą su daina „We don’t wanna put in“. Deja merginos taip ir nepasiekė didžiosios „Eurovizijos“ scenos Maskvoje – netrukus po nacionalinio finalo buvo paskelbta jog Gruzija savanoriškai pasitraukia iš konkurso. To priežastis buvo Europos transliuotojų sąjungos spaudimas pakeisti kontraversiškus kūrinio žodžius dėl galimų politinių asocijacijų su Rusija.

Tako dainą „Keep the faith“ sukūrė Anri Jokhadze, kuris „Eurovizijos“ gerbėjams pažįstamas iš 2012 metų konkurso. Tąkart atlikėjui ir jo kūriniui „I’m a joker“ nepavyko patekti tarp dešimties geriausių pusfinalio dainų.

APIE GRUZIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Gruzijos debiutas konkurse įvyko prieš dešimtmetį. Savo atstovus į konkursą dažniausiai renka nacionalinio finalo metu, o „Eurovizijos“ scenoje pasirodo tik su anglų kalba skambančiais kūriniais, vienintele išimtimi galima įvardinti 2012 metų kūrinį, kuriame buvo panaudotos kelios eilutės gruzinų kalbos. Geriausias šios Kaukazo valstybės pasiekimas yra 9 vieta finale, užimta 2010 ir 2011 metais. Tik du kartus Gruzijos atstovų neišvydome finaliniame koncerte, tai jau minėto Anri Jokhadze, bei The Shin Ir Mariko 2014 metais, kurie pusfinalyje liko paskutiniai. Gruzija daugiausia balsų sulaukia iš Lietuvos, o skiria Armėnijai.


Redaktoriu verdiktas

Evelina: O man patiko! Tokia išties dramatiška daina, atlikėja tokia smulkutė, bet egzotiškos išvaizdos ir stipraus balso savininkė, labai gerai išlaiko dėmesį ir užaugina dainą iki stiprios kulminacijos. Stiprūs vaizdai už nugaros neša socialinę žinutę ir taikliai parinkti. Tik pabaigoje  tų ant suknelės užsidegančių lempučių gal jau visai nebereikia. 8/10
Justas: Geriausia šiame pasirodyme yra pati atlikėja. Daina yra per daug dramatizuota, matyt bandyta šauti į tą taikinį, į kurį pernai pataikė Jamala su daina „1944“, tačiau, mano nuomone, buvo prašauta. 4/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 5.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nuvertinta daina. Mėgstu tokias dramatiškas dainas, be to atlikėja turi nuostabų balsą. Šiurpuliukai laksto klausant. 😉

Skaitytojas
Skaitytojas
prieš 7 metus

maza klaidele straipsnyje – merginu grupe nepasiekė Maskvos 2009 m, kai buvo prasyta pakeisti dainos zodzius