Pervyj kanal nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Rusijos atstovei Julijai Samoilovai trejiems metams uždrausta įvažiuoti į Ukrainą

Pervyj kanal nuotr.
Pervyj kanal nuotr.

Naujienų portalas BBC pranešė, jog Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) priėmė galutinį sprendimą neįleisti į šalies teritoriją šių metų Rusijos atstovės Julijos Samoilovos. 

Primename, jog kalbos apie tikėtiną rusės neprileidimą prie „Eurovizijos“ pasklido jau praėjusią savaitę. SBU pareigūnas Oleg Tkachuk informavo žiniasklaidos priemones, jog jau parengti visi reikalingi dokumentai, drausiantys atlikėjai įvažiuoti į Ukrainą. 2015 metais, praėjus vieneriems metams po Krymo aneksijos, Julija nelegaliai įvažiavo į Krymo teritoriją ir surengė koncertą. Būtent dėl šio incidento Rusijos atstovei bus uždrausta artimiausius tris metus lankytis Ukrainoje. Europos transliuotojų sąjunga savo oficialiu pranešimu buvo skelbusi, jog neplanuoja terptis į šį konfliktą ir viską spręsti palieka Ukrainos saugumo tarnybai. Vis dėlto šiandien EBU patvirtino, jog gerbia šalies šeimininkės sprendimą, tačiau bandys vesti derybas ir daryti viską, kad Kijeve pasirodytų visų šalių atstovai.

Aistros kaista, o mums belieka tik operatyviai sekti įvykius ir laukti, kokių dar staigmenų mums atneš ateinanti Kijevo „Eurovizija“. Kaip manote, ar Julija Samoilova turėtų pasirodytų „Eurovizijoje“?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
M_J
M_J
prieš 7 metus

Eurovizija be politikos? Jūs nejuokaukit. Rusija žinojo, ką daro, ir specialiai siekė konflikto. Pati dainininkė irgi žinojo, kur lenda, tai nepradėkim čia jos gailėti.

..................
..................
prieš 7 metus

Tik nepradedam cia kisti politikos. Nera vietos.

Jovita
Jovita
prieš 7 metus

Neturėtų, neturi ir kitos šalys įsileisti okupantų.